2024.04.27, Szombat

Mindezt pedig a kecskeméti Piarista Általános Iskola tanulói is megtapasztalhatták, hiszen április 25-én az Iskola által szervezett Egészségnap keretén belül, a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete rendezésének jóvoltából tájékozódási futáson is megmérethették magukat a Czollner téri intézmény udvarában.

Hirdetés

 

Hogyan lehet eltévedni az iskolaudvarban?

A rajthoz álló diákok először egy kis ízelítőt kaptak arról, hogy mi vár majd rájuk a futás során. Ezt követően magukhoz vették a tájfutás két alapvető eszközét is: a térképet, és a dugókákat. Habár ezúttal nem erdőben, hanem a diákok számára ismert környezetben az iskola udvarán zajlott a verseny, még így is kihívást jelentett a feladat végrehajtása a tanulóknak.

Az Iskola minden résztvevő osztályáról elmondható, hogy nagy lelkesedéssel várták a tájékozódási futást. Ez pedig nem csak a kedvező időjárásnak, hanem annak is betudható, hogy egy, a számukra szokatlan, bójákkal tarkított pályává alakult át az iskolaudvar.

 

Komoly szellemi munkára is késztet a tájfutás

Bár a diákok otthonos környezetben tanulnak meg tájékozódni, ennek ellenére még így is előfordult, hogy eltévedtek a futás közben, mivel bizonyos pontoknál nehézségeket okozhatott a meglévő ismeretek térképre történő átültetése, feldolgozása. Ezáltal a tájfutás nem csak fizikailag, de szellemileg is megmozgatta a gyerekeket, mely így egy tökéletes programként lehetett része az Egészségnapnak.

 

Kedvet kaptak a tájfutáshoz

A célba érő diákok közül többen elmondták, hogy rendkívül élvezték a tájékozódási futást, és hogy a jövőben is szívesen részt vennének egy hasonló erőpróbán. Pár tanuló azt is kiemelte, hogy „csak úgy” futni nem igazán szeretnek, ennek ellenére a tájékozódási futással egy új, és kimondottan pozitív képet alakíthattak ki a futásról is. A futás közben használt térképről pedig megjegyezték, hogy eleinte kisebb nehézségeket okozott az értelmezése, idővel azonban izgalmasabbá tette a futást is.

 

 

A Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete továbbra is várja a tájfutás iránt érdeklődőket egy próbaedzésre!

Keresd fel a KZSE FACEBOOK oldalát: https://www.facebook.com/kecskemetizoldsportokegyesulete/

Bánki Zoltán – edző              +36/70-638-8720                   [email protected]

Bánki Jusztina – edző            +36/20-249-0730                  [email protected]

Galéria

KecskemétKecskeméti Zöld Sportok Egyesülete2017 tavaszPiarista Általános Iskolatájékozódási futásEgészségnap