2024.04.19, Péntek
Miért fontos Kecskemétnek a Nemzeti Konzultáció?

Miért fontos Kecskemétnek a Nemzeti Konzultáció?

2017.04.28. 10:12

2017. április 28-án Dr. Salacz László és Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselők sajtótájékoztatót tartottak a 2017. évi Nemzeti Konzultáció témájában a kecskeméti Városházán.

Hirdetés

Újabb Nemzeti Konzultációt hirdetett a kormány. Dr. Salacz László és Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselők arra bíztatják Kecskemét lakosságát, hogy minél aktívabbak legyenek a Nemzeti Konzultáció témájában. A sajtótájékoztatón a Nemzeti Konzultációnak Kecskemét számára is fontos kérdéseit járták körül.

Dr. Zombor Gábor a sajtótájékoztatón elmondta: „fontos, hogy az ország lakossága véleményt alkosson, hiszen amikor sorsdöntő kérdésekről kell dönteni, akkor egészen másképpen tud a kormány is tárgyalni, ha elmondhatják, hogy már megkérdezték az embereket.”

Dr. Salacz László a Nemzeti Konzultáció kérdéseiről megállapította: „mindegyik kérdés a nemzeti függetlenségről, a nemzeti szuverenitásról szól.” Hozzátette: „a kérdések nem az Európai Unióból való távozásra próbálnak rávinni. A kérdésekben a kormánynak határozott állásfoglalása van, azonban lehetőséget kíván adni az embereknek, hogy kinyilvánítsák véleményüket. A rezsicsökkentésről szóló kérdésben Brüsszel lényegében a rezsicsökkentés vívmányait akarja megszüntetni, melynek következményeként Magyarországon rezsidíjak ismét az egekbe emelkednek, így az a versenyelőny, mely az alacsony rezsidíjakkal jár, azt elvesztené Magyarország. A bevándorlás politikáról szóló kérdésben az emberek támogatottsága rendkívül fontos a kormányfőnek a magyar érdekek képviselésében. Nem hagyható figyelmen kívül, hogy a magyar jogi megoldásoknak és helytállásnak köszönhetően a migránsáradat során Németország és Ausztria pillanatnyi lélegzetvételhez jutott, így fel tudták dolgozni a kialakult hátralékot. A harmadik és negyedik szorosan összefüggő kérdés lényegében a kormány a civil törvény megalkotásával jogot kíván teremteni arra, hogy a magyar emberek is megismerhessék azokat a civil szervezeteket, akik külföldről jelentősebb pénzösszegeket fogadnak el.”

Végül Dr. Zombor Gábor a további két kérdésről elmondta: „amikor Kecskemét város és környéke robbanásszerű fejlődése elindult, az annak volt köszönhető, hogy mind a kormány, mind Kecskemét önálló döntéseket tudtak hozni. Az elmúlt években a kormány sikeres befektetés ösztönző politikája azon alapult, hogy megfelelő költségvetési támogatást kapjanak a betelepülő cégek, melynek köszönhetően Kecskemétre is több cég jött, illetve ennek hatására újabb fejlesztések valósulhatnak majd meg.”

KecskemétDr. Salacz LászlóDr. Zombor GáborNemzeti Konzultáció