2024.04.26, Péntek
A hétvégén együtt dobbant  a „BÁNYAIS  SZÍV”
Fotók: mdsz.hu

A hétvégén együtt dobbant a „BÁNYAIS SZÍV”

2017.04.12. 08:03

A kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium fiú kosárlabda csapata Szabó László edző vezetésével idén is döntőbe került, mely során óriási küzdelemben ezüst érmet szerzett.

Hirdetés

Pécs adott otthont a 2017. április 7-9 -ig megrendezésre került  „B” kategóriás Kosárlabda Diákolimpia® Országos Döntőnek. 

 

A 2016/17 -és tanév versenysorozatában 111 fiú és 62 leány csapat nevezett, melyből a legjobb 20 fiú , illetve a legjobb 15 lány csapat jutott el az országos döntőig.

A kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium fiú kosárlabda csapata Szabó László edző vezetésével idén is döntőbe került, mely során óriási küzdelemben ezüst érmet szerzett.  Hatalmas teljesítmény ez,  hiszen a tavaly országos bajnoki címet szerzett Bányaisok azzal, hogy az 1-2. helyért játszhattak, ismét megmutatták tehetségüket, küzdeni tudásukat, csapatszellemüket.

 

 

 

 

 

Annak, aki most, vagy korábban kosarazott a Bányaiban, nem kell bemutatni Szabó Lászlót, Laci bácsit, aki éppen a döntő napján ünnepelte 60. születésnapját.

 

Ha szavakat kell keresni az Ő nagyságának jellemzésére, nem sokáig kell gondolkodni:  kiváló szakember, kiváló pedagógus, nagyszerű EMBER, aki játékosait a tiszta, sportszerű játékra, a kitartásra, az együtt-egymásért-egy célért való összefogásra, a sport szeretetére, a barátságra, a maximalizmusra való törekvésre neveli úgy, hogy közben ezt ők észre sem veszik.  Személyiségével, tetteivel, életre szóló bölcsességeivel, szeretetével, tisztességével, - néha – keménységével, alázatosságával, következetességével, élettapasztalatával, humorával, példamutatásával bizonyos lehetünk abban, hogy egyike lesz azon kevés személyeknek, melyek tanítványai életében meghatározó szerepet fognak betölteni,  akire mindig szívesen fognak emlékezni, akihez visszajárnak, akit keresni fognak akkor is, amikor már nem a Bányai Júlia Gimnázium tanulói lesznek.

 

 

 

 

 

És a CSAPATról: azt, hogy mennyi munka van abban, hogy immár egymást követő 2 évben is eljutottak addig, hogy az Országos Döntő 1-2. helyéért küzdjenek, az edzőn, a edzésekről fáradtan hazatérő srácokat fogadó szülőkön kívül legjobban csak azok a döntőbe jutott kosaras fiúk tudják, akik már 5-8 éve tanítás előtt, vagy tanítás után mennek a tornaterembe, hogy Laci bácsi utasításait követve fegyelmezetten, koncentrálva, minél jobban elsajátítsák a kosárlabda sportág minden apró részletét. Kitartóak, mert akarják, hogy a kijelölt úton haladva elérjék azt a célt, amiért érdemes küzdeni, dolgozni.  Sok – sok idő, elszántság, odaadás, lemondás, hit, lelkesedés kellett ahhoz, hogy az első kosárradobás gyakorlásától eljussanak arra a szinte már profi szintre, amit a 3 napos Országos Döntő meccsein mutattak ellenfeleiknek. Leírhatatlan élmény volt látni azt a csodát, amelyet a pályán lévő sportolók felülmúlva önmagukat elérik az elérhetetlennek tűnő labdát, ahogyan bedobják  teljesen kiszorított helyzetből a „kosarat”, ahogyan  sportszerűen szerelik a támadó ellenfelet, ahogyan segítik egymást védekezésnél, ahogyan küzdenek a lepattanókért, ahogyan koncentrálnak a büntetők bedobásánál, ahogyan biztatják a fáradt csapattársat, ahogyan a negyedek  közötti szünetben maximális odafigyeléssel hallgatják edzőjüket, ahogyan az utolsó percig összeszedetten küzdenek. Küzdenek, mert mindegyikükben egyszerre dobban a „Bányais SZÍV”.

 

Csapattagok:

Szatmári Kristóf, Buzási Dániel, Molnár Dániel, Polyák Áron, Nagy Gergely, Csíkos Richárd, Tóth Tibor, Pajor Lajos, Árva Ádám, Oltyán Kristóf, Steigler Ádám, Sörös Patrik, Szabó László ( edző )

 

Legjobb pontdobó címet 128 ponttal Szatmári Kristóf hozta el, míg Buzási Dániel bekerült az „All Star” csapatba.

Gratulálunk a CSAPATNAK!!!

Hangosan hallgasd:

 

Eredmények:

 

http://www.mdsz.hu/wp-content/uploads/2017/04/Kos%C3%A1rlabda-Bkat-OD-Jzk-P%C3%A9cs-2017.04.07-09..pdf

Galéria

KecskemétBányai Júlia Gimnázium