2024.04.20, Szombat

Kecskeméten készül az ország hímes tojása

hirado.hu

2017.03.08. 12:19

A kecskeméti népi iparművész, Zsigóné Kati évek óta tervezi azt a műalkotást, melyet teljes pompájában jövő Húsvétkor lehet majd megcsodálni.

Hirdetés

Nagy bejelentést tett a népi iparművész: 2018 húsvétjára elkészíti az Ország Tojását. A különleges és értékes hímes tojás tervezése évek óta tart, Kati sok különböző technikával díszíti, és a rajta megjelenő motívumok sokszínűsége tükrözi majd az országunkra leginkább jellemző mozzanatokat.

Zsigóné Kati népi iparművész évről évre csodálatos hímes tojásokkal kápráztatja el az embereket, jövőre azonban egy igazán különleges alkotással lepi meg a magyarokat: elkészíti az Ország Tojását.

Európa legjobb tojásdíszítője sajtóközleményében elmondta: a különleges és értékes hímes tojás tervezése évek óta tart, és várhatóan 2018. húsvétjára fog elkészülni.

“Az Ország Tojásán megjelenő motívumok sokszínűsége tükrözi az országunkra leginkább jellemző mozzanatokat. Az elkészítésénél sok technikát fogok alkalmazni, a világon egyedülálló alkotás lesz, értéke milliókban lesz mérhető, de szeretném, ha nem ezé, hanem a mondanivalójáé lenne a főszerep. Így szeretném gazdagítani Magyarország kincseit, művészi értékeit. Ennél többet most még nem árulhatok el róla” – mondta Zsigóné Kati.

“A Tojásdíszítés Királynője”, a Dubaiban a világ 5 legjobb tojásdíszítője közé, Európában pedig a legjobbnak választott Zsigóné Kati közel húsz technikával több mint háromszáz fajta hímes tojást készít és nyolc művészeti ágban remekel, így lakása felér egy igazi múzeummal. Egész évben látogatják külföldiek és magyarok egyaránt. Kati idén is szeretettel várja Kecskemétre az ország és a világ fiúit-férfijait húsvét hétfőn locsolkodni.

KecskeméthúsvétOrszág TojásaZsigóné Katinépi iparművész2018