2024.03.19, Kedd
Élénk vállalkozói kedv él a Bányais diákokban

Élénk vállalkozói kedv él a Bányais diákokban

mti, Bacsmegye.hu

2017.03.09. 13:55

2017. március 9-én az általános iskolásoknak és középiskolásoknak szervezett Pénz7 rendezvénysorozat keretében Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára rendhagyó órát tartott a vállalkozási ismeretekről a Bányai Júlia Gimnázium 11. évfolyamos diákjai számára.

Hirdetés

A Pénz7 rendezvénysorozat keretében a magáncégek alapításáról, a vállalkozói lét témájáról sikeres vállalkozások vezetői tartanak előadásokat a tanulóknak. A Pénz7 együttműködő szakmai partnerei az Emberi Erőforrások Minisztériuma projektvezetésével a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány. A szervezők küldetésüknek tekintik a jövő nemzedék pénzügyi nevelését, ezért többféle módon támogatják a Pénz7 programját.

A kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban tartott rendhagyó órán Lepsényi István röviden bemutatta a személyes vállalkozói történetét, majd ezt követően a pénzügyi és gazdasági tudatosság alapjait ismertette a diákokkal.

Lepsényi István a vállalkozói ismeretekről tartott előadásában szót ejtett a vállalkozói kockázatvállalásról, az ötletek újragondolásáról, a vállalkozói limitekről, a gazdaságpolitikai szabályozás rendszeréről, valamint az online és offline kereskedelem adózásának működéséről is.

Ezt követően a Bányai gimnázium diákjai egy közös feladat alapján saját ötleteikkel támasztották alá mindazt, melyre Lepsényi István is rámutatott: azok a diákok, akik "jó képzés" során találkoznak a vállalkozói kompetenciák fejlesztésével és vállalkozói ismeretekkel, nagyobb arányban képzelik el jövőjüket vállalkozóként. Ez hosszú távon a gazdaság egészére pozitívan hat.

Galéria

KecskemétvállalkozásoktatáspénzügyBányai Júlia Gimnázium2017diákokPénz7rendezvénysorozat