2024.03.28, Csütörtök
Akcióba lendültek a Rendőrző Bóbiták!
Fotók: Bacsmegye.hu

Akcióba lendültek a Rendőrző Bóbiták!

police.hu, Árpádvárosi Óvoda

2017.03.24. 12:34

Rendőrző Bóbiták néven 2017. március 24-én idén második alkalommal hagyományteremtő jelleggel rendezték meg az Ovi - Rendőr napot a Bács-Kiskun megyei rendőrök és 7 óvoda 4-4 fős csoportja részvételével a kecskeméti Árpádvárosi Óvodában. A Rendőrző Bóbiták elnevezésű program célja, hogy az ovisok játékos feladatokon keresztül ismerkedhessenek meg a rendőri hivatással.

Hirdetés

Az Óvodai Nevelés Országos Alap Programja meghatározza, hogy az óvodáskor végére minden testileg, szellemileg ép gyermek megfeleljen az iskolai alkalmasság igényének. Az óvodai nevelés tartalma ennél tágabb, a gyermek teljes személyiségét fejleszti. E cél megvalósítása érdekében az Árpádvárosi Óvoda a gyermeki tevékenységek tervezésénél, a külső világ megismerését szeretné közvetlen tapasztalatszerzésre építeni, különös figyelmet fordítva a társadalmi szocializációra, az emberi együttélés szabályainak elfogadtatására és elsajátíttatására.

Az Ovi – Rendőr nap keretében a hét óvoda 4-4 fős csoportjának a tagjai baleset-és bűnmegelőzési programokon keresztül kerülhettek közelebb a rendőri hivatáshoz. A gyerekeknek játékos feladatokon keresztül lehetőségük nyílt a rendőrök munkájának megismerésére. Megerősítést kaptak arra vonatkozóan, hogy a rendőrökhöz minden körülmények között bizalommal fordulhatnak, segítséget kérhetnek és feltétel nélkül segítséget is kapnak. A program során formálódott a közvetlen életterükben kialakítandó biztonságérzet, valamint gyakorlási lehetőség is nyílt a kulturált közlekedés egyszerű szabályainak rögzítésére, mely később akár hatással lehet a szülők körében is. A programon résztvevő rendőrök többek között bemutatták az egyenruhát is, valamint beavatták az óvodásokat a bűnügyi technika rejtelmeibe. A program végén sor került a tavaly nagy sikert aratott kutyás bemutatóra, mely ezúttal is a nap fénypontjának bizonyult.

Galéria

KecskemétbűnmegelőzésBács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságrendőrRendőrző BóbitákóvodásokÁrpádvárosi Óvoda