2024.04.23, Kedd

A kecskemétiek véleményére is kíváncsiak a város arculati kézikönyvének kialakításában

kormany.hu, kecskemet.hu

2017.03.01. 11:25

Kecskemét településképi arculati kézikönyvet készít, melynek célja, hogy meghatározza a város jellemzőit, értékeit, eltérő karakterű településrészeit, majd eszerint építészeti ajánlásokat fogalmazzon meg szöveges és képi formában az egységes településképhez való illeszkedés céljából.

Hirdetés

A Miniszterelnökség és szakmai háttérintézménye, a Lechner Tudásközpont elkészítette minta Településképi Arculati Kézikönyvét. A Településképi Arculati Kézikönyvek elkészítéséhez összeállított Útmutató után ez a kötet példaként szolgál a települések számára a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtásában.

 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata az arculati kézikönyv előzetes munkaközi változatát elkészítette, mely a http://kecskemet.hu/uploads/arculati1 tárhelyen érhető el.

Az arculati kézikönyv kidolgozása előfeltétele a településképi rendeletnek, mely megalkotása szintén e törvényből adódó új feladata az önkormányzatoknak.

 

Továbbá az arculati kézikönyv és annak szerepének ismertetése céljából az Önkormányzat lakossági fórumot szervez, március 8-án 17 órakor a Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának dísztermében, Kecskeméten, a Kossuth tér 1. szám alatt.

 

A településfejlesztési, településrendezési és településképi egyeztetési eljárások partnerségi szabályairól szóló 24/2017. (II.16.) közgyűlési határozata (továbbiakban: határozat) értelmében a partnerek körének véleményezésre és kiegészítő javaslatokra, tartalombővítésre van lehetősége mind képi, mind szöveges formában 2017. március 20-ig.

 

Ennek megfelelően a partnerek körét alkotják a város lakosai, a városban ingatlannal rendelkezni jogosultak, a városi közműszolgáltató szervezetek, a városban működő civil szervezetek, érdekképviseleti szervek és a környezet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény szerinti egyesületek helyi szervezetei.

 

 

KecskemétKecskemétlakossági fórumtelepülésképi arculati kézikönyv