2024.03.29, Péntek

A kecskeméti Kandósok idén is indulnak a Shell Eco-marathonon

Well PR

2017.03.27. 15:24

Egyetlen hazai középiskolai indulóként a kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjai már régi visszatérői a versenynek, ők idén izgalmas fejlesztésekkel készülnek, hogy megdönthessék saját rekordjukat.

Hirdetés

 

A diákok nagyobb sebességbe kapcsolnak, hiszen idén a 33. Shell Eco-marathon visszatér Londonba. Ebben az évben négy magyar csapat vesz részt a versenyen, amit a Make the Future Live fesztivál keretében rendeznek meg május 25-28. között a londoni Queen Elizabeth Olimpiai Parkban.
 

 

Összesen 192 csapat regisztrált, 27 országból, Európából és azon túlról, hogy részt vegyenek a versenyen, miután 12 hónapig tervezték, építették és tesztelték energiatakarékos járműveiket. A diákok egy speciálisan erre a célra, a Queen Elizabeth Olimpiai Parkban kiépített 1,6 km-es városi útnak megfelelő pályán versenyeznek majd, hogy kiderüljön, ki tudja megtenni a legtöbb utat a legkevesebb energiával.

 

Magyarországról idén négy, három egyetemi és egy középiskolai csapat utazik Londonba. Az Óbudai Egyetem OECO csapata 2015-ben indult utoljára a megmérettetésen, és idén új csapattal, valamint egy teljesen új autóval száll versenybe. Szintén új csapattagokkal erősítenek a Debreceni Egyetem diákjai, akik annak ellenére, hogy tavaly vettek először részt, sikerrel vették az akadályokat: nemcsak átmentek a technikai vizsgálaton, de sikerült mért kört futniuk. A tavaly harmadik helyen végzett győri csapat új futóművel és új csapatagokkal is készül, amellyel hasonló eredményt szeretnének elérni mint az előző évben.

KecskemétShell Eco-Marathonkecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskolaenergiatakarékos jármű