2024.04.23, Kedd
A kecskeméti balett, és ami mögötte van
Fotó: Kecskemét City Balett Facebook

A kecskeméti balett, és ami mögötte van

kecskemetikatona.hu

2017.03.29. 13:11

Nyílt napra hívja a tánc szerelmeseit a kecskeméti színház balett társulata, a Kecskemét City Balett. A programok március 31-én 17 órától 19 óráig, majd másnap 10 órától 13 óráig tartanak a Kamaraszínházban. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Hirdetés

Tudtad, hogy a tánc gyökerei egészen az ókorig nyúlnak vissza? Tudtad, hogy szinte minden mozdulathoz tartozik francia szakkifejezés? Tudtad, hogy a Padödö nem csak egy zenekar? És azt, hogy a balett minden létező izmot és ízületet igénybe vesz? 
Tudod, hogy mi köze a Napkirálynak a klasszikus baletthez? Tudod, hogy egy táncos mennyi kalóriát eszik egy nap? És azt tudod, hogyan tudja a füle mellett is megtartani a lábát? Tudod, hogyan kell tökéletesen piruettezni? Tudod, mitől kemény a spicc-cipő? Tudod, hogyan készül egy koreográfia? És az eszedbe jutott már, hogy a táncosok vajon hogyan tudják megjegyezni, melyik mozdulat után melyik következik? Láttál már balerinát közelről? És álmodtál már arról, hogy te magad is az vagy?

A Kecskemét City Balett nyílt napján minden kérdésedre választ kaphatsz. A társulat vezetője, Barta Dóra nem szokványos módon enged bepillantást a kulisszák mögé – táncosai segítségével elmeséli és megmutatja azt, mitől izgalmas műfaj a balett; a legbátrabb látogatók pedig végül maguk is beállhatnak a balettrúd mellé.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés az [email protected] e-mail címen.

KecskeméttáncKecskemét City BalettKecskeméti Katona József Színháznyílt nap