2024.03.19, Kedd

Kecskeméti diákok által épített autókkal indul a 2017-es AutoMobil és Tuning Show

mti

2017.02.21. 10:15

2017. március 24-én Magyarok a világ járműgyártásában című tematikus kiállítás megnyitójával veszi kezdetét az AutoMobil és Tuning Show a budapesti Hungexpo G pavilonjában. A tárlat a mai és a régebben élt feltalálók, mérnökök, tervezők alkotásait mutatja be.

Hirdetés

Az autós egyesület közölte: a nyitóműsorra ellátogat a kecskeméti Mercedes gyár igazgatója és az üzem tanműhelyének több diákja is, akik az általuk tervezett és épített egyedi autókat mutatják be. Látható lesz továbbá a Gödöllői Agrártudományi Egyetem múzeumában őrzött, Henry Ford és Galamb József által tervezett Fordson-traktor is.

Az egyesület szerint kevesen tudják, hogy a magyar szakemberek kiemelkedő szerepet játszottak az autóiparban és számos világhírű jármű létrejöttéhez is hozzájárultak. Felidézték, hogy a magyarok már a középkorban bekapcsolódtak a világ mobilitásának fejlesztésébe, amikor Kocs község mesterei megalkották a forduló tengellyel felszerelt szekeret, az utasszekrény alá épített lengéscsillapítót, ezáltal a Komárom megyei község neve a világ szinte minden nyelvében fogalommá vált. Az ANK elnöke hangsúlyozta, hogy a kocsi mint magyar fejlesztésű, világszerte ismert járműtípus akár hungarikum is lehetne.

A rendezvény házigazdájának reményei szerint a kiállított járművek és a mögöttük álló szakemberek példája arra ösztönözheti a fiatal látogatókat, hogy az autóiparban képzeljék el a jövőjüket - áll a közleményben.

KecskemétkiállításMercedes-Benz Gyár2017HungexpoAutoMobil és Tuning ShowMagyarok a világ járműgyártásában