2022.12.10, Szombat

Újabb fejlesztés a kecskeméti intelligens parkolásnál

mti

2017.01.12. 13:57

Több hónapos tesztelés után a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MVM Net Zrt. által fejlesztett LTE 450 megahertzes frekvencián működő hálózatára állította át a tavaly áprilisban átadott Kecskemét belvárosi innovatív, intelligens parkolás-irányítási rendszert.

Hirdetés

 

Az intelligens városi megoldások program keretében tavaly telepítették az 57 darab szenzoros parkolóhely érzékelőt Kecskeméten a Kálvin téren. Az adatkezelő rendszer és a parkoló bejáratánál, illetve annak közelében kihelyezett két LED-es kijelző közötti gyors, magas rendelkezésre állású, biztonságos adatkommunikáció valósult meg az LTE 450 MHz hálózatra történő átállással.


A kommunikációt biztosító eszközöket egy magyarországi vállalat, az Intelliport Solutions, a Delta csoport tagja fejlesztette és szállította.


Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója elmondta, a Nemzeti Smart City Technológiai Platform első pilot projektjét a cég tavaly Kecskeméten valósította meg, amelyet várhatóan idén több újabb intelligens megoldás kiépítése fog követni. 

 

Krénusz Kornél az MVM Net Zrt. vezérigazgatója úgy nyilatkozott, a szolgáltató 95 százalékos országos lefedettségű LTE450 mobil adatátviteli hálózata a kormányzati célú felhasználás mellett immár az üzleti célú felhasználás területén is bizonyítja egyedülálló minőségét és képességeit.

KecskemétKecskemétintelligens parkolóparkolóhely