2024.03.29, Péntek

2017. január 28-án 15. alkalommal került megrendezésre a Rotary Club Kecskemét jótékonysági bálja. A jubileumi bálnak ezúttal is a Három Gúnár Rendezvényház adott otthont.

Hirdetés

A jótékonysági bál vendég házigazdája Dr. Tuza Béla volt. A rendezvényen részt vettek a Budapest-Budavár, Budapest-Sasad és Szentes-Csongrád Rotary Club tagjai is.

Csizmadia László, a Kecskeméti Rotary Club soros elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a jótékonysági bál bevételét idén is a Rotary Nemzetközi Diákcsere program és a kiemelkedően tehetséges Kecskeméti diákok támogatására fogják fordítani. Ezt követően ismertette, hogy a XV.Rotary bál fővédnöke Ekkehard Philipp Úr a Mercedes-Benz-Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A jubileumi 15. jótékonysági bált a velencei karneváli hangulat tette igazán különlegessé. A karneváli kedvhez pedig nem csak az önfeledt mulatság, hanem a kialakított dizájn és környezet is nagyban hozzájárult.

Az elnök köszöntője után fellépett Péterffy Lili, aki egy vidám produkcióval elvarázsolta a vendégeket a velencei karnevál világába. Rajta kívül az este folyamán fellépett még két külföldi vendég is. Az egyik a mexikói Julietta Valenzoela, aki egy különleges táncos előadással szórakoztatta a nagyérdeműt, a másik pedig a máltai Ozzy Lino volt, aki ismét remek énekekkel emelte az est fényét. Az estén továbbá fellépett még Darányi Attila, Farkas Vera, Demeter Chocolate a Báli talpalávalót Horizont Happy Band szolgáltatta.

A báli vacsorán a vendégek olyan különféle ínycsiklandó olasz ételeket kóstolhattak meg, melyek maximálisan visszaadták a mediterrán konyha ízvilágát. Mindez nagyban köszönhető volt a Három Gúnár szakácsainak is, hiszen ezúttal is rendesen kitettek magukért.

Íme, a többfogásos menük, melyeket a vendégek jó ízzel fogyaszthattak:

„A" menü

Negroni koktél
Mozarella paradicsommal
Altamurai borsóleves
Spagetti garnélával és ruccolával
Villámgyors fokhagymás marhasült rozmaringgal, rókagombával és sajtos brokkolival
Panna Cotta karamellizált gyümölcsökkel

„B" menü

Negroni koktél
Karneváli jércesaláta
Téli minestrone leves
Lasagne bolognai húsos raguval
Lazacfilé királyrák koronával giovanna salsájával, gombás zöldcitromos rizzsel
Coppa di frutta kehely

„C" menü

Negroni koktél
Bruschetta bazsalikommal, paradicsommal
Altamurai borsóleves
Rizottó sült gombával és petrezselyemmel
Serpenyős pappardelle kukoricával, padlizsánnal
Coppa di frutta kehely

 

A velencei karnevál minden tekintetben a féktelen mulatozásról szól, így táncból, zenéből nem maradt hiány az este folyamán. Az élet a karnevál idején nyüzsgővé, színessé és élettel telivé változik. Mindez megmutatkozott az idei Rotary bálon is.

Galéria

Kecskemétkecskemeti Rotary ClubHotel Három Gúnár és RendezvényházXV. Rotary bálvelencei karneváljótékonysági bálRotary Nemzetközi Diákcsere program