2024.04.20, Szombat

Idén is különleges kincsek rejtőznek a Ráday Múzeumban

Ráday Múzeum

2017.01.04. 10:05

2017-ben a következő programokkal vár minden kedves érdeklődőt a Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeuma:

Hirdetés

1.       Mező Tibor „Törékeny természet" című kiállítását a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították 2017. március 31-ig.

Az állatorvosként praktizáló alkotó különleges munkái minden látogató szívét megérintik. A rejtőzködő vagy éppen figyelmünket követelő alakok messze túlmutatnak a hétköznapi agyagformáláson, az állatfigurákban megbújó tartalom emberi érzésekre, értékekre vagy gyarlóságokra is rámutat.  A kiállításhoz kapcsolódva február közepén különleges állatos, farsangi programmal készülnek az érdeklődő családok számára. A kiállításbúcsúztató április 1-én lesz szintén családi nappal kísérve.

2.       2017. január 14-én, szombaton folytatódik a nemrég elhunyt Fuxreiter András (1942-2016) ásványgyűjtő emléke előtt is tisztelgő múzeumpedagógiai előadássorozat a Fuxreiter Ásványgyűjteményben: „Ásványokról kicsiknek és nagyoknak" címmel. Az előadásokat minden alkalommal Dr. Fuxreiter Mónika biokémikus (a Debreceni Egyetem professzora és a MTA doktora), a gyűjteményalapító leánya tartja.

10.00 órától - Gyerekeknek (4-12 év) - Világító kristályok - Hogyan nőnek a kristályok? Mi van egy kristály belsejében? A hibák szépsége. Hogyan világít egy kristály?

16.00 órától - Felnőtteknek, középiskolásoknak, egyetemistáknak -Világító kristályok - A kristályok tökéletessége. Tekintsünk egy kristály belsejébe! Amikor a hiba az izgalmas. Mitől kezd el világítani egy kristály?

3.  Óvodáknak, iskoláknak szóló múzeumpedagógia programkínálatot bővítik, melynek részletei elérhetőek http://www.radaymuzeum.hu/hu/muzeumpedagogiai-eloadasok oldalon. 

4.       A nyitvatartás változatlan: kedd - szombat: 10.00-18.00, vasárnap: előzetes egyeztetés szükséges

5.       A múzeum további terveiről dr. Fogarasi Zsuzsa igazgatónő nyilatkozott: http://reformatus.hu/mutat/13091/

Galéria

KecskemétRáday múzeumkiállításprogramok2017