2024.04.24, Szerda

24 órás logisztikai vetélkedőn bizonyíthatnak a középiskolások

PAE GAMF Műszaki és Informatikai Kar

2017.01.06. 14:09

2017 szeptemberében új szakként indul a PAE GAMF Műszaki és Informatikai Karán a logisztikai mérnöki alapszak. Annak érdekében, hogy az érdeklődő középiskolások egy jó hangulatú eseményen bepillantást nyerjenek abba, milyen típusú feladatok várhatnak egy logisztikusra és milyen képességekre, készségekre van szükség, hogy jó logisztikussá válhassanak – a kar „Egy nap alatt a logisztika körül” címmel 24 órás vetélkedőt hirdet.

Hirdetés

A 2017. január 27-én déli 12 órától január 28-án déli 12 óráig zajló vetélkedőn a résztvevők próbára tehetik problémamegoldó képességüket, logikus gondolkodásukat, kipróbálhatják, mennyire eredményesen tudnak csapatban dolgozni és a zsűri számára prezentálni a megoldási javaslatokat. A vetélkedő időtartama alatt látogatást tesznek logisztikai mérnököket is foglalkoztató cégnél és találkozhatnak duális partnercégek képviselőivel is, hogy széles körűen tájékozódhassanak a logisztikai mérnöki munka sajátosságairól.

A vetélkedőn iskolatípustól függetlenül 11–13. osztályos középiskolások háromfős csapatai vehetnek részt.  A csapattagok érkezhetnek különböző iskolákból, évfolyamokról és osztályokból is.

Az első fordulóban a jelentkezéssel egyidejűleg a jelentkezési űrlapon a csapatoknak a GAMF Műszaki és Informatikai Karral és a logisztikusi szakmával kapcsolatos öt kérdést kell röviden megválaszolniuk. Az első fordulóban beküldött válaszok alapján kapnak meghívást a csapatok (a jelentkezők számától függően 6-12 csapat) a 2. fordulóba, amelynek helyszíne a PAE GAMF Műszaki és Informatikai Kara. 

A versenyfeladatokat zsűriként a szak oktatásában részt vevő szakemberek és a duális partnercégek képviselői értékelik.  A pontozáson kívül a csapatok szóbeli értékelést és hasznos ismereteket is kapnak a zsűri tagjaitól.

A jelentkezés határideje: 2017. január 21. déli 12 óra.  További információk és a jelentkezési űrlap elérhető a http://gamf.kefo.hu/egy-nap-alatt-a-logisztika-korul oldalról.

A kiemelkedő teljesítményt nyújtó csapatok 200 000 Ft értékű összdíjazásban, tárgyjutalomban részesülnek. Az első helyezett csapat mindhárom tagja egy tabletet kap.

 

KecskemétGamfMűszaki és Informatikai Karlogisztikai vetélkedőközépiskolások