2024.04.25, Csütörtök

Negyedszerre nyílt meg az adománygyűjtő pont a Malomban

2016.11.19. 08:57

Idén 4. alkalommal hirdeti meg, és kezdi meg a karácsonyi adománygyűjtő pont működtetését a Malom Központ és a kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete. Az adakozókedv az elmúlt 4 évben állandó volt, a helyszín azonban változó, az idén az 1. emeleten a H&M mellett, jóval frekventáltabb helyen várják a csomagokat.

Hirdetés

2015-ben 120 család, közel 300 kisgyerek részesülhetett adományból, tartós élelmiszerekből, játékból, ruházatból.

Engert Jakabné, az Esélyteremtési Bizottság elnöke nyitotta meg az adománygyűjtő pontot: „Jövő héten elkezdődik az advent, vasárnap meggyújtjuk az első gyertyát, ezzel elkezdődik mindannyiunk számára a készülődés, felkészülés az ünnepekre, a várakozás karácsonyra. Ilyenkor nagy szeretettel figyelünk családtagjainkra, hogy a karácsonyfa alatt minél több szép ajándék legyen, ami örömteli arcokat fog varázsolni, mosolyt a gyerekek arcára.

Ebben az időszakban gondolni kell a szegényebb sorsú családokra is, akiknek ez a szép összefogás fog boldog perceket szerezni, örömet varázsolni az arcukra. Egy szép összefogás ennek a gyűjtőpontnak az elindítása.”

Fekete László, a Nagycsaládosok Egyesületének elnöke elmondta, hogy tartós élelmiszerekre (konzerv, olaj, só, cukor, liszt, tészta, stb.), tisztálkodási és tisztítószerekre, takaróra, jó minőségű ruhákra, könyvekre és játékokra van a legnagyobb szükség a szegénységben, nehéz körülmények között élő családoknál. Nagy gondot fordítanának az idei évben is a tinédzser, kamasz gyerekekre, akik a könyveknek, társasjátékoknak vennék nagy hasznát.

 

Kérik a kecskemétieket, a Kecskemét környékén élőket, hogy álljanak meg egy picit, járuljanak hozzá a nagycsaládosok karácsonyához.

 

Rácz József a Malom Ingatlanhasznosító Kft. igazgatója, a Nagycsaládosok Egyesülete által 5 kiválasztott család részére juttat el az ünnepek előtt egy-egy nagyobb értékű ajándékcsomagot, tartós élelmiszert, a gyerekek részére pedig mozijegyeket teljes ellátással. Ezeket az adományokat személyesen viszik ki, ahol szemtanúik lehetnek, hogy ezekre az adományokra igen nagy szükség van.

Az adományokat december 18-ig várják.

 

Galéria

KecskemétMalom KözpontadományNagycsaládosok Egyesületegyűjtőpont