2024.02.24, Szombat

Bérmegállapodás született a Mercedes-gyárban

kecskemet.hu

2016.11.16. 07:49

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete egy éve végzi érdekvédelmi tevékenységét a kecskeméti Mercedes-gyárban, és most sikerült először írásos megállapodást kötni, amely jelentős, mintegy 20%-os jövedelemnövekedést eredményez két év alatt a munkavállalóknak – tudta meg az autopro.hu.

Hirdetés

Az MTSZSZ kidolgozott stratégiával és szakmai számításokkal alátámasztott állásponttal képviselte a dolgozók érdekeit.

Ennek eredményeként az MTSZSZ két évre szóló, kiszámítható bérfelzárkóztató megállapodást írt alá a Mercedes gyár vezetőivel, amely több elemből áll. Összességében a gyártósori munkavállalók bére 2017-ben 12%-al (200 ezer forintnál kevesebb nem lehet), míg 2018-ban további 7 %-al emelkedik, az emelt alapbért tovább növelik a bérpótlékok.

 

Emellett jelentősen emelkedik valamennyi juttatásuk, mint például a jelenléti bónusz 2,5%-al, célprémium (30-20 ezer Forint), cafeteria (10-10 ezer Forint). Mindezt figyelembe véve a jövedelemnövekedés átlagosan a 20% -ot is eléri.

Járulékcsökkentés esetén, az ebből eredő megtakarításról az MTSZSZ további tárgyalásokat folytat a munkáltatóval, a további jövedelem emelés mértékéről - áll a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének közleményében.

 

KecskemétKecskemétMercedesbértárgyalásbérmegállapodásMérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete