2024.06.15, Szombat

Súlyemelő ob: 14 éves lány is az indulók között

MTI

2016.10.19. 09:49

Több mint százan indulnak a súlyemelő országos bajnokságon a hétvégén Kecskeméten.

Hirdetés

Az MKB Bank lett a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) főtámogatója, s a hétvégi országos bajnokság már az új szponzor anyagi hozzájárulásával zajlik Kecskeméten.

A megállapodásról Dobos Imre, az MSSZ elnöke az MTI-nek elmondta: a soron következő olimpiai ciklusra szóló szerződés értelmében "a magyar súlyemelés a sportág eddigi támogatottságához képest kiemelkedő támogatáshoz jut". 
Az MSSZ első embere jelezte, hogy a szombat-vasárnapi kecskeméti ob fővédnöke Szabó Tünde sportért felelős államtitkár lesz. 
    

Az ob-n a nevezési lista szerint 102-en próbálnak szerencsét, köztük a 12. magyar bajnoki címéért harcba szálló ólomsúlyú Nagy Péter, a riói olimpia tizedik helyezettje. Rajthoz áll az év elejétől már szövetségi kapitányként tevékenykedő korábbi sokszoros győztes Gyurkovics Ferenc is, aki - akárcsak a plusz 105 kg-os Nagy - címvédőként versenyez a 105 kilósok mezőnyében. 
    

Az idősebb korosztályt az éremvárományosok között is többen képviselik: a férfiaknál a 46 esztendős Nagy Noel megőrizheti bajnoki titulusát a 77 kg-ban, a nőknél pedig a plusz 75 kg-ban lesz ott a porondon az 1969-es születésű Takács Erika, a magyar női súlyemelés első összetett világbajnoka. A Messzi István Sportcsarnokban rendezendő ob legfiatalabb résztvevője a maga 14 évével Szőcs Anett, aki az 58 kilogrammban nevezett.

KecskemétKecskemétMesszi István Sportcsarnoksúlyemelésországos bajnokság