2024.03.19, Kedd

Nárciszültetés a békés elmúlásért

2016.10.04. 11:19

Az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány nárciszültetést szervez az emberi méltóság tisztelete és elfogadása jegyében október 7-én, pénteken 13.00 órakor Kecskeméten a Városháza és a Nagytemplom között a "Méltóság Mezeje" kőnél. Az eseményen minden érdeklődőt szívesen látnak.

Hirdetés

A nárcisz világszerte a hospice jelképévé vált. A nárciszhagymák ültetésével Hospice Alapítvány arra kívánja felhívni a figyelmet, mekkora erőt és támaszt nyújt a gyógyíthatatlan betegeknek, ha van szakszerű segítsége, ha biztosan számíthat valakire, aki szenvedéseit enyhíteni tudja.

Az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány 21 éve végzi a gyógyíthatatlan rákbetegek teljeskörű gondozását Kecskeméten és 26 környéki településen. Magas szintű orvosi-, pszichológiai-, szakápolási ellátást nyújtanak, amivel hozzásegítik a betegek, hogy emberi méltóságukat az utolsó pillanatig megőrizhessék.

A nárciszültetést immár hetedik alkalommal szervezi meg az alapítvány Kecskemét önkormányzatának támogatásával és a város iskoláinak bevonásával.

 

Nárciszültetés 2011-ben. Forrás: kecskemet.hu

 

Az október 7-én, pénteken 13.00 órakor a kecskeméti főtéren, a Méltóság Mezején kezdődő esemény programja:

- A Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola műsora: verset mond Dobos András (8.i osztály) és népdalcsokrot ad elő Glaj Eszter, Naszódy Gréta és Pizza Luna.

- Köszöntőt mond: Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester, Rigóné Kiss Éva, a Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti vezetője és Dr. Boda Éva, a BKMK Onkológiai Központ főorvosa.

- Ökumenikus áldás a "Méltóság Mezeje 2010" kőnél

- Nárciszhagyma ültetés a résztvevőkkel

- Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola műsora: gitáron játszik Zolog Dávid (6.b osztály), népdalokat énekel Bíró Maja (3..c osztály) és gordonkán játszik Nádasdi Anna (6. c osztály).

 

Kecskemétölelő kézhospicenárcisz