2024.04.18, Csütörtök

Megszépül egy bölcsőde és két óvoda Kecskeméten

kecskemetitv.hu

2016.10.19. 13:25

A három önkormányzati intézmény uniós forrásból, több mint 450 millióból újul meg.

Hirdetés

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert központi forrás Kecskemét önkormányzata, hogy felújítsanak egy bölcsődét és egy óvodát a városban.

A legnagyobb összegű fejlesztés a körülbelül 40 éve épült Széchenyivárosi Bölcsődében lesz, ahol az eltelt évtizedek alatt szinte semmi rekonstrukciót nem hajtottak végre. Tavaly ugyan szülői összefogás keretében kifestették az intézményt, de a fűtésrendszer elavult és rosszul működik, a nyílászárók nem záródnak rendesen, a körülmények távolról sem nevezhetők ideálisnak kicsi gyerekek ellátásához. Felújítására 230 milliót nyertek.

 

Az állapotok nem XXI. századiak a széchenyivárosi bölcsiben. Forrás: kecskemetitv.hu

 

- Évek óta többször próbáltunk pályázatot beadni a bölcsőde felújítására, többször volt sikertelen a pályázat. Látjuk hogy a legmostohább körülmények itt vannak, ugyanakkor a legnagyobb kapacitási igény is a Széchenyivárosban jelentkezik - nyilatkozta a Kecskeméti Televíziónak Szemereyiné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

 

A bölcsődén kívül 114 millióból megújul a Műkertvárosban a Csokor utcai óvoda, valamint az Alsószéktó közelében található Bíró Lajos utcai óvodában is felújítást végeznek, hogy komfortosabbá tegyék.

KecskemétÖnkormányzatóvodafelújításbölcsőde