2024.04.20, Szombat

Januárban indulhat az Egyetem építés

mti

2016.10.13. 10:41

A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. közzétette a Pallasz Athéné Egyetem campusának első építési ütemére vonatkozó közbeszerzési felhívását. Az 5,5 hektáros fejlesztési terület átadása, a nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatását követően, 2017. januárjában várható.

Hirdetés

Kecskeméten, az egykori kórház területén, több mint 12 milliárd forintos felsőoktatási projekt kezdődik. A város komplex fejlesztési tervével összhangban, 2018 tavaszára a Gazdaságtudományi Karnak is helyet adó, új Campus komplexummal bővül a kecskeméti Pallasz Athéné Egyetem. 


A campus első építési ütemére kiírt nyilvános közbeszerzési eljárás alapján a tervezett épületegyüttesből az oktatási épület valósul meg, a hozzá kapcsolódó infrastrukturális beruházásokkal együtt. A kivitelezésre kiírt nyilvános közbeszerzési eljárás tartalmazza a teljes Campus komplexum kiviteli tervdokumentációjának elkészítésére vonatkozó tervezői megbízást is.


A város "Nyugati-kapu" fejlesztési övezetében több mint 30 ezer négyzetméteren öt épület: oktatási, igazgatási-adminisztrációs, tudástár-könyvtár, kollégium és multikulturális központ is épül.


A beruházás finanszírozására és lebonyolítására a hat Pallas Athéné Alapítvány 2015 végén létrehozta a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.-t, amely a Közbeszerzési Hatóság határozata értelmében ajánlatkérő szervezet.

A KEDO Zrt. a Pallasz Athéné Egyetem Campusának első építési ütemére vonatkozó közbeszerzési kiírását az Európai Unió Hivatalos Lapjában (TED)  2016. októberben tette közzé.

KecskemétcampusPallas Athéné EgyetemKecskeméti Duális Oktatás Zrt.