2024.03.28, Csütörtök

Kecskemétre jön az Egészségváros

egeszsegvaros.hu

2016.09.07. 11:10

Lesznek szűrések, tanácsadás, előadások és még a megyei kórház csecsemő-koraszülött osztályának is segíthetünk, ha részt veszünk a programokon a Kossuth-téren, szombaton.

Hirdetés

Milliókat ér az egészség szeptember 10-én Kecskeméten, a megyei kórház számára legalábbis mindenképp. Szeretnék felhívni a lakosság figyelmét az egészségtudatos életmódra, egyben jótékonyan tenni a kórházért a közösség erejével. A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadományt ajánl fel a Bács-Kiskun Megyei Kórház számára, csecsemő-koraszülöttek gyógyítására lélegeztető gépek, valamint több funkcióban működtethető infúziós ágyak beszerzéséhez. Hogy ez végül mekkorára nő, az a kecskemétieken múlik.

 

 

Aktív részvétel = több adomány

Az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudják, hiszen a Richter pontonként 300 forinttal megemeli az alapadomány összegét. Minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához.

 

A kecskemétieknek lehetőségük lesz egy nap alatt több, sokszor nehezen elérhető vizsgálaton, tanácsadáson ingyenesen részt venni: szív- és érrendszeri megbetegedések, idegrendszeri zavarok, érszűkület vizsgálat, prosztata (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés, illetve bőr- és körömgomba szűrés is lesz.

A fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás mellett mell-önvizsgálat tanácsadás is elérhető a tanácsadó sátrak sorában. Az érdeklődő lakosok a szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó témákban hallhatnak előadásokat egész nap a megyei kórház szakembereitől.

 

 

A szórakozás sem marad el, színpadi programok, tánc- és fittnes bemutatók, játszóház, bábszínház várja a családokat.

 

Az egészségnapot felvezető reggeli egészségséta 9 órakor, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Nyíri út felőli parkolójától indul a Kecskeméti Városi Fúvószenekar kíséretében. A helyszínről élőben jelentkezik Garami Gábor a Class FM kívánságműsorával.

A program egészségnagykövetei: Rudolf Péter színművész, Rákóczi Ferenc műsorvezető, Katus Attila aerobik világbajnok, Radványi Dorottya, Krizsó Szilvia és Jaksity Kata műsorvezetők, valamint Rácz Zsuzsa írónő és Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó. 

 

 

Kecskemétkórházegészségvédelemrichteregészségváros