2022.07.02, Szombat

Kecskemétre jön az Egészségváros

egeszsegvaros.hu

2016.09.07. 11:10

Lesznek szűrések, tanácsadás, előadások és még a megyei kórház csecsemő-koraszülött osztályának is segíthetünk, ha részt veszünk a programokon a Kossuth-téren, szombaton.

Milliókat ér az egészség szeptember 10-én Kecskeméten, a megyei kórház számára legalábbis mindenképp. Szeretnék felhívni a lakosság figyelmét az egészségtudatos életmódra, egyben jótékonyan tenni a kórházért a közösség erejével. A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadományt ajánl fel a Bács-Kiskun Megyei Kórház számára, csecsemő-koraszülöttek gyógyítására lélegeztető gépek, valamint több funkcióban működtethető infúziós ágyak beszerzéséhez. Hogy ez végül mekkorára nő, az a kecskemétieken múlik.

 

 

Aktív részvétel = több adomány

Az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudják, hiszen a Richter pontonként 300 forinttal megemeli az alapadomány összegét. Minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához.

 

A kecskemétieknek lehetőségük lesz egy nap alatt több, sokszor nehezen elérhető vizsgálaton, tanácsadáson ingyenesen részt venni: szív- és érrendszeri megbetegedések, idegrendszeri zavarok, érszűkület vizsgálat, prosztata (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés, illetve bőr- és körömgomba szűrés is lesz.

A fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás mellett mell-önvizsgálat tanácsadás is elérhető a tanácsadó sátrak sorában. Az érdeklődő lakosok a szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó témákban hallhatnak előadásokat egész nap a megyei kórház szakembereitől.

 

 

A szórakozás sem marad el, színpadi programok, tánc- és fittnes bemutatók, játszóház, bábszínház várja a családokat.

 

Az egészségnapot felvezető reggeli egészségséta 9 órakor, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Nyíri út felőli parkolójától indul a Kecskeméti Városi Fúvószenekar kíséretében. A helyszínről élőben jelentkezik Garami Gábor a Class FM kívánságműsorával.

A program egészségnagykövetei: Rudolf Péter színművész, Rákóczi Ferenc műsorvezető, Katus Attila aerobik világbajnok, Radványi Dorottya, Krizsó Szilvia és Jaksity Kata műsorvezetők, valamint Rácz Zsuzsa írónő és Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó. 

 

 

Kecskemétkórházegészségvédelemrichteregészségváros

Hirdetés

Hirdetés