2024.04.26, Péntek

Különleges este a vadaskertben

2016.08.18. 08:03

Öt éve rendezik meg nagy sikerrel az Állatkertek Éjszakáját, amelyhez ebben az évben országszerte 12 állatkert csatlakozott. Kecskeméten látványetetésekkel, nyuszi- és kígyósimogatóval, koncertekkel várják a látogatókat augusztus 26-án este.

Hirdetés

A Kecskeméti Vadaskertben fáklyafényben úszó varázslatos hangulatban zajlanak majd a programok augusztus utolsó péntekén. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Vadaskert már 18:30-kor megnyitja kapuit.

 

Ezt követően egész este nyuszisimogató, teknősóvoda, állatsimogató, madárbemutató-stand, kígyósimogató és ajándék arcfestő helyszínek várják a látogatókat, az ajándékbolt és a büfé is nyitva tart.

 

Körülbelül 19:15-kor a főbejárattól minden eddiginél szélesebb körű, kibővített látványetetés indul, két útvonalon, melyek közül a látogatók kedvükre választhatnak. Mindkét séta  a tigrisektől indul.

 

Az egyik körön medvék, majmok, rókák, hiúzok, mosómedvék etetését mutatják be a gondozók, a másik útvonalat gyermekes családoknak, etetni vágyóknak ajánlják, itt a lámák, a pónik, a muflonok és a teve etetésébe lehet bekapcsolódni, valamint ormányosmedvét és gyűrűsfarkú makit etetnek a gondozók.

 

A két csoport utolsó helyszínként közös pontra érkezik és Kecskemét csodálatos oroszlán párjának naplementébe nyúló programját tekinthetik meg együtt.

 

Az oroszlánok után érdemes lesz átmenni a játszótéri színpadhoz, ahol hangulatos esti élő koncert veszi kezdetét.

 

A Vadaskert minden eddiginél tovább tart nyitva; jegyeket 22:30-ig lehet váltani és körülbelül 23:15 körül a fáklyák fényeinek eloltásával a Vadaskert elköszön a látogatóktól, az idei nyártól, majd zárja kapuit.

Kecskemétvadaskertállatkertek éjszakája