2024.04.19, Péntek

Kulináris és esztétikai élmények a Hírös Héten

2016.08.17. 13:05

A térségi seregszemle 17 település több, mint 170 kiállítójának terményeit mutatja be, 12 kézműves munkájába nyernek betekintést és 22 kulturális csoport produkcióját láthatják az érdeklődők.

Hirdetés

Már javában zajlanak az előkészületek Kecskemét egyik legnagyobb rendezvényére, a Hírös Hétre, melyet augusztus 19-28. között rendeznek meg. A fesztivált pénteken 19:00 órakor nyitja meg Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét polgármestere és Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár.

 

A fesztivál keretében a XIX. Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítást és az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék Vásárt a Hírös Forrás szökőkútnál bonyolítja le az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület.

 

A kiállítás ideje alatt minden nap más-más település lesz a házigazda, ahol a polgármesteri köszöntők után a látogatók megízlelhetik a települések különleges és egyedi finomságait, megtekinthetik kulturális programjait.

Rendezvényen idén több különlegességet kínálnak: Jakabszállás és Tiszaalpár jurtában rendezik be kiállításukat, Tiszaugról több nemzet fajátékaival ismerkedhetnek a gyerekek és felnőttek.

Az Aranyhomok Portéka térségi kézműves termékek és ajándékok az egész kiállítás ideje alatt megvásárolhatók. A kézművesek műhelytitkai is feltárulnak foglalkozásaik által, az érdeklődők betekintést nyerhetnek többek között a mézeskalács díszítés, a korongozás, a kerámiakészítés, a szalma- és csuhéfonás, a horgolás, a vertcsipke készítés, a pirogravírozás és a gyöngyékszer készítés rejtelmeibe.

Kiemelt szerepet szánnak a különleges, helyben termelt élelmiszerek értékesítésének is. A Kiskunsági Nemzeti Park faházában minden nap más és más Nemzeti parki Védjegy birtokos termelővel lehet találkozni. Meg lehet kóstolni (és ha ízlik vásárolni is) a védett területekről származó mézeket, lekvárokat, szörpöket, tejtermékeket, szürke marha húsból készült szalámit. 
 

KecskemétHírös Hét