2024.04.26, Péntek

A Hirös Hét Pékverseny győztese a tiszakécskei Bajor Rozskenyér lett

2016.08.21. 08:53

A Fejedelmi Pékség egy évig viselheti a Kecskemét Kenyere címet, a megszentelésre kerülő ünnepi kenyeret is megsüthette.

Hirdetés

A Hírös Hét Fesztivál keretében immár nyolcadik alkalommal hírdette meg a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Nemezti Agrárgazdasági Kamarával együttműködésben a rendezvénysorozat egyik leglátogatottabb és legkedveltebb gasztronómiai eseményét, a Hírös Pékversenyt, melynek eredményhirdetésére tegnap került sor a Szent István szobornál.

A Magyarok Kenyere Ünnep Bács-Kiskun megyei rendezvényén Hörcsök Imre önkormányzati képviselő, az Értékmegőrzési Bizottság elnöke ünnepi beszédében szólt:

Kecskemét, napjainkban Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa. A korábban soha nem tapasztalt ipari beruházások, az egyetemi képzés fiatalokat idevonzó hatása, az egyre erősödő mezőgazdaság és feldolgozóipar, a szolgáltatások bővülő kínálata mind azt szolgálja, hogy az itt élő családok számára ez a város biztos pont legyen a jelenben és a jövőben egyaránt.

Augusztus 20-a ünnepe azt üzeni, azt jelenti számunkra, hogy a hagyomány tisztelete és a megújulásra való készség egyensúlya, identitásunk megőrzése és a világra való nyitottság, a jól végzett munka megbecsülése teheti szűkebb és tágabb hazánkat biztos ponttá ebben a bizonytalan világban. Így kérhetjük és remélhetjük nemzeti imádságunk, Himnuszunk soraival: „Isten, áldd meg a magyart, jó kedvvel, bőséggel"!

 

A rendezvény folytatásában Ádám Blanka hangszeres szólista, citerával Galgamenti népdalcsokrot adott elő, majd Csanády Lajos, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének alelnöke beszélt a mindennapjaink kenyerének fontosságáról. 

 

A Pékverseny eredményét Sipos Zsolt a Bács-Kiskun Megyei Iparkamara titkára hirdette ki, melyet a tiszakécskei Fejedelmi Pékség nyert, vehette át a megérdemelt díjat, mellyel egy éven keresztül viselheti a Kecskemét Kenyere címet. 

 

A Pékség által megsütött kenyeret az egyházak képviselői áldásukkal láttak el, majd a felszentelésre került sor.

 

 

Galéria