2022.06.25, Szombat

Újvilág Passió - kedvezményes pünkösdi jegyárak!

2016.05.12. 09:54

Pünkösd alkalmából május 12-én és 13-án óriási kedvezménnyel vásárolhatják meg belépőjegyüket a nézők a kecskeméti Katona József Színház Újvilág Passió előadására.

Pünkösd alkalmából május 12-én és 13-án óriási kedvezménnyel vásárolhatják meg belépőjegyüket a nézők a kecskeméti Katona József Színház Újvilág Passió előadására. Az "egyet fizet kettőt kap" akció keretén belül jóval olcsóbban lehet megvenni a jegyeket a június 10-11-12-i előadásokra, melyek a hagyományokhoz híven az Arborétumban lesznek megtartva.

2012 óta minden évben bemutatja a Katona József Színház az Újvilág Passiót a kecskeméti Arborétumban. Az előadás egyedülálló, nem csak mert különleges helyszínen játszódik, hanem mert az ismert eseményeket a hagyományokhoz ragaszkodva, ám mégis azoktól kissé eltérő módon mutatja be.

A történet szerint az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, a pálosok 126 tagja elkísérte Kolombuszt híres felfedezőútján. A papokat Izabella spanyol királyné kérte a magyar rendfőnöktől azzal a feladattal, hogy tartsák a bátor hajósokban a lelket; valamint hogy később terjesszék a hitet a távoli földrészen, az Új Világban. A kecskeméti előadás sajátossága, hogy a pálosok szemszögéből mutatja be az ottani eseményeket, a térítés kezdeti stádiumait.

A helyszín a Kecskeméti Arborétum, melynek vonzerejét növeli, hogy területén áll az 1718-ban épült műemlék Mária-Kápolna oromzatos homlokzattal.

 

 

Galéria

KultúraKatona József Színházakcióújvilág passióarborétum