2024.05.27, Hétfő

Tavaszi Fesztivál - fürödhetünk a kultúrában

2016.02.24. 12:25

Még egy hét, és március 3-án startol a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. Huszonkilenc nap alatt húsz helyszínen közel 90 kulturális programot foglal magába az idei fesztivál. Koncertek, színházi előadások és egyéb kulturális programok közül válogathat minden korosztály.

Hirdetés

Idén 31. alkalommal rendezik meg a megyeszékhelyen a programsorozatot, amely március 3-31. között élmények garmadával kényezteti a látogatókat.

Rendkívül gazdag és színvonalas programsorozatot állítottak össze a szervezők - hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere a fesztivál sajtótájékoztatóján. - Ez a fesztivál már nem csak a kecskemétieknek szól, de a régió közönségét is megszólítja, sőt határainkon túlra is elér a híre.

A programok palettája olyan széles, hogy mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Csak egyet kiragadva, igazi kuriózumnak ígérkezik a klasszikus orosz balettiskola, a Royal Russian Ballet táncosainak előadásában Csajkovszkij műve, a Hattyúk tava. A világ legismertebb balettjében a szép Odette és a vad fekete hattyú, Odilia romantikus története varázsolja el a nézőket.

Az idén tizedik alkalommal megrendezendő Fringe művészeti fesztiválon az alkotó fiataloké lesz a főszerep. „Fürödj a kultúrában!” a mottója az idei eseménynek, amely most visszatér a megújult városi mozi épületébe, ahol egy évtizede elkezdődött.

Bak Lajos, a Hírös Agóra igazgatója elmondta, hogy tavaly 17 ezer látogatója volt a tavaszi fesztiválnak, terveik szerint idén még ennél is több vendég lesz. - Ma már nem csak a gazdasági fejlődés miatt lehet Kecskemét iránytű más városok számára, de kulturális életünk gazdagsága, a helyi közösségek támogatása is példaértékű - jelentette ki az igazgató.

A fesztivál legnagyobb támogatója a város önkormányzata, amely 11 millió forintot biztosít a rendezvényre. Idén először csatlakozott a mecénási körhöz a Mercedes Benz Gyár.

 A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál programjairól részletesebben a Hírös Agóra honlapján tájékozódhat!

Galéria

KecskemétKultúratavaszi fesztivál