2021.06.18, Péntek

Kiemelt helyszín lesz Kecskemét

2016.06.15. 09:41

Hősök, újítók, felfedezők címmel rendezik meg idén a Múzeumok éjszakáját, ahol idén Kecskemét lesz a kiemelt város. Az országos eseménysorozat 400 intézmény 2200 programjával várja a közönséget június 25-én.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Múzeumok éjszakája keddi budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: ezen az éjszakán nemcsak a csatlakozó intézmények kiállításai tekinthetők meg, hanem rengeteg különleges, csak erre az alkalomra meghirdetett program is lesz. Ezeket műsorfüzet, offline is használható okostelefonos alkalmazás, valamint a www.muzej.hu honlap gyűjti egybe.

2016-ban rekordszámú, 420 ezres közönséget vonzott az eseménysorozat, amellyel most is szeretnének hasonlóan sok embert megszólítani, 47 millió forintos állami támogatás segítségével.

A Múzeumok éjszakájához tavaly először választottak tematikát és kiemelt vidéki helyszínt. A Hősök, újítók, felfedezők címmel megfogalmazott idei központi üzenethez országszerte csaknem 100 intézmény csatlakozott mintegy 200 programmal - számolt be.
    
A Múzeumok éjszakája korábbi éveinek leglátogatottabb vidéki városában, Kecskeméten 15 oldtimer busz szállítja 47 a helyszín között az érdeklődőket, a MÁV-START és a GYSEV pedig számos vonalon menettérti kedvezményt biztosít - számolt be.

mti
   
  

Galéria

KecskemétKultúramúzeumok éjszakája 2016kiemelt helyszín