2024.05.27, Hétfő

Ez az állomás nem könnyen felejthető

2016.03.23. 09:59

Maradandó élményt adott egymásnak a Magna Cum Laude zenekar és a hálás kecskeméti közönség a Hírös Agórában tegnap este.

Hirdetés

Maradandó élményt adott egymásnak a Magna Cum Laude zenekar és a hálás kecskeméti közönség a Hírös Agórában tegnap este. A Magyar Virtuózok Kamarazenekar közreműködésével szimfonikus hangszerelésben hallhattunk válogatást a kiváló MCL dalokból.

A koncert egy kis „Magnás” keserédes melankóliával indult, de aztán felpezsdült a hangulat. A zenekar dalainak sokszínűségét mutatja, hogy szimfónikus-akusztikus köntösben, újrahangszerelve is nagyot ütnek, a különleges élményre pedig fogékony a közönség.

Werner Gábor vezényletével a Magyar Virtuózok Kamarazenekar kíséretében olyan nagy slágerek csendültek fel, mint a Vidéki sanzon, a Színezd újra, Minden állomás, de új szerzemények is a palettára kerültek.

Ezek a koncertek számunkra is ünnepek. Még kutatjuk, miért van az, hogy ezért a szimfónikus előadásért megőrül a közönség – mondta a frontember, Mező Misi.

Hogy ez mennyire így van, igazolja, hogy gyakorlatilag az első számtól kezdve vastapssal jutalmazta őket a közönség, már-már zavarba hozva a zenekart.

Az idén 17 éves Magna Cum Laude az első évek viszontagságai után a Vidéki sanzonnal robbant be a köztudatba és azóta is kitörölhetetlen színfolt a hazai pop-rock palettán. Az általuk egyik legjobbnak tartott albumuk, a Minden állomás 10. évfordulóját is most ünneplik.

Mi lehet a titkuk? Talán az emberközeli, szívhez szóló zenéjük és szövegeik, amiben minden korosztály talál valami szerethetőt. A tegnapi koncerten is igazán változatos korosztály vett részt, a hatéves gyerekektől kezdve a nyugdíjasokig. A zenén túl már az is élményt nyújtott, hogy ez a zenekar szemmel láthatólag igazán élvezi, amit csinál és elhisszük nekik, hogy számukra valóban minden koncert ünnep.

A szimfónikus koncertsorozat címe Csak ülünk és zenélünk, de az előadás fergeteges zárószámán már nem lehetett széken maradni. Ugyan a kecskeméti Hírös Agóra színházterme a hallgatóság számára nem ad túl sok mozgásteret, de a Pálinkadal elementáris erejére állva ünnepelte a zenekart a közönség.

Fotók: Magna Cum Laude

Galéria

Kultúrahírös agóramagna cum laudevirtuózok kamarazenekarszimfónikusakusztikus