2023.12.11, Hétfő

Átadták a Holnap városáért díjakat – Kecskemét is a díjazottak között

2016.01.22. 15:03

Hirdetés

A Művészet, a Kultúra és az Örökség megőrzéséért kategóriában Kecskemét vehetett át egy, a Holnap városáért elnevezésű díjat Budapesten. A magánkezdeményezésből indult és egyre fontosabbá váló díj négy témában - fenntarthatóság, zöld város, üzlet a városért és örökség- értékeli a magyarországi városok és cégek fenntarthatósági törekvéseit. 

A 2010-ben alapított City Hungary Program a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, mely azt tűzte ki célul, hogy olyan hazai és nemzetközi modelleket, tapasztalatokat, eszközöket mutasson, amelyek már eredményt hoztak. Közös érdek és cél a magasabb életminőség elérése. A program része a 2013-ban alapított Holnap városáért Díj, melynek idei ünnepélyes díjátadója 2016. január 21-én, Budapesten, a Pest Megye Önkormányzat Dísztermében volt. 

Takács Júlia a City Hungary ügyvezető igazgatója, a Díj alapítója beszédében kiemelte: Minden helyi közösségnek megvan a maga karaktere, ha tetszik, a maga egyénisége. Ezt tiszteletben is kell tartanunk! Más-más természeti, gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve más-más módon, más-más formában, részben saját útjukat járva válhatnak minél fenntarthatóbbá, minél élhetőbbé a magyar városok, települések. Ezért indult útjára a Holnap városáért Díj is.

A Holnap városáért Díj a helyi közösségek, helyi emberek követendő példáira hívja fel a figyelmet. Arra ösztönözve őket, hogy megvan minden képességük és készségük arra, hogy jobbra, szebbre törekedjenek! Értékeinkre, munkánkra büszkék lehetünk, s erősségeinkre építkezve tudunk továbbfejlődni – tette hozzá Takács Júlia.

Díjazottak:

Fenntartható városért kategóriában:
Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat
Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzat

 

Zöld városért kategóriában:
a.) Önkormányzatok
Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 
Nagykőrös Város Önkormányzat 
Szentes Város Önkormányzata 
Tata Város Önkormányzata 

b.) Cégek
FKF Nonprofit Zrt. 
Pannonpower 
Skanska Magyarország Ingatlan Kft. 
STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

 

 A Művészet, a kultúra, az Örökség megőrzéséért kategóriában

a.) Önkormányzatok
Gödöllő Város Önkormányzata 
Vác Város Önkormányzata 
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata

Kisújszállás Város Önkormányzata 
Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata
Tata Város Önkormányzata

Jászberény Városi Önkormányzat 
Tokaj Város Önkormányzata 

b.) Cég
Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft.

Galéria

KecskemétKultúrakulturaholnap városa