2024.05.20, Hétfő

Kitett magáért a Hírös Agóra

2016.04.13. 14:12

Hirdetés

Három intézmény integrációjával tavaly júniusban létrejött Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ első időszakának tapasztalatait értékelte Bak Lajos igazgató azon a sajtótájékoztatón, ahol ismertették a kecskemétiekre váró színes, nyári programkavalkádot.

A tavalyi év mérföldkő volt a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ, a Kecskeméti Ifjúsági Otthon valamint a „HELPI” Kecskeméti Ifjúsági Iroda és Fejlesztő Műhely életében. Júniusban a három intézmény integrációjával átszerveződött a működésük és Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. keretében folytatták tevékenységüket megújult tartalommal a megszokott helyszíneken.

Az új keretek között már csaknem egy év telt el, amit egy sajtótájékoztató keretében értékelt Bak Lajos ügyvezető igazgató annak apropóján, hogy ismertették a nyári programokat és szünidős ajánlataikat.

Az igazgató sikeresnek és eredményesnek ítéli az első időszak munkáját, amit mi sem bizonyít jobban, hogy több mint 5600 eseményt szerveztek a különböző helyszíneken, melyeken mintegy 940.000 látogató vett részt.

- A Hírös Agóra programjainak a látogatottsága háromszorosan haladja meg a kulturális központok látogatásának országos átlagát. Ez olyan teljesítmény, amiért az intézmény összes munkatársát dicséret illeti – méltatta Bak Lajos a kollégáit.

Az első igazi megmérettetés, amelyben a frissen integrált intézmények közös vezetés alatt működtek, a 31. Tavaszi Fesztivál volt. A grandiózus programsorozat keretében 342 belépődíjas és 248 ingyenes programot szerveztek, és sikerült a tavalyi tavaszi fesztivál 17 ezres látogatószámát közel húszezerre növelni.

- Külön büszkeség számomra, hogy a látogatók 10 %-a külföldi volt, tehát sikerült határon túlra is kiterjeszti a kecskeméti fesztivál hírnevét – tette hozzá az igazgató.

2016 előttük álló hónapjai pedig még talán ennél is sűrűbbek lesznek. Nemcsak hogy meg kell tartani az elért eredményeket, de új és hatalmas feladatok is várnak a Hírös Agórára.

Javában tart a Városi Gyermeknap szervezése, ahol a gyerekek mellett a főszereplők a kutyák lesznek. Az idei gyermeknap ugyanis hű barátunk, a kutya jegyében telik majd, és olyan izgalmas programokról számolt be a Hírös Agóra vezetése, melyet majd külön cikkben részletezünk.

Most szólunk, hogy június 22-26 között se szervezzenek túl sok programot maguknak a kecskemétiek, mert ezt már megtették helyettünk. A hagyományos Bor- és Pálinkaünnep ugyanis újult formában, még több, még színesebb programokkal pezsdíti majd fel a város életét. Elöljáróban egyelőre csak annyit mondunk, hogy Toldi Miklóstól Batman-ig mindenki ott lesz. De komolyan.

Galéria

Kultúrahírös agóraértékeléseredmények