2024.04.20, Szombat

Kecskemét a kalózkamion első kikötője – kampány a fogyatékosok elfogadásáért

2016.04.12. 08:50

A fogyatékkal élő emberek világával ismerteti meg az általános és középiskolás diákokat a Kézenfogva Alapítvány a Fogadd el, fogadj el! elnevezésű kampányában.

Hirdetés

A fogyatékkal élő emberek világával ismerteti meg az általános és középiskolás diákokat a Kézenfogva Alapítvány a Fogadd el, fogadj el! elnevezésű kampányában. Idén is turnéra indulnak kalózhajóvá alakított kamionjukkal, melynek első állomása Kecskemét lesz, április 14-én, csütörtökön.

Egy egészséges ember számára nem könnyű átérezni a fogyatékkal élők problémáit, nehezen megfogható, összetett dolog. Különösen nehéz gyerekek számára szemléltetni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a gyerekek, akik személyes kapcsolatba kerülnek kerülnek sérült társaikkal, nyitottabbá, türelmesebbé, elfogadóbbá válnak hosszú távon.

A Kézenfogva Alapítvány már évek óta járja az országot kalózhajóvá alakított kamionjával. Céljuk minél több fiatal elérése és érzékenyítése a fogyatékos emberek iránt, a már kialakult előítéletek lebontása, illetve lehetőség szerint a kialakulásuk megelőzése.

Április 14-én, csütörtökön Kecskeméten a Kálvin téri parkolóban horgonyoz le a kalózkamion. A kamionban öt kalóz várja a gyerekeket, mindegyik valamilyen fogyatékossággal él. A látogatóknak egy-egy feladatot kell megoldaniuk ahhoz, hogy tovább mehessenek a következő kalóz kabinjába és a végén megkaphassák a kincset. A kincskereső térképet végigjárva a fiatalok játékos feladatokon keresztül szembesülhettek a fogyatékos emberek mindennapi kihívásaival.

Ezen kívül kerekesszékes akadálypálya, óriás társasjáték és óriás puzzle is, valamint beszélgetési lehetőség a fogyatékosságról szakképzett segítőkkel.

 

Galéria

Közösségkézenfogvakalózkamionelfogadásfogyatékosság

Ajánló