2022.11.26, Szombat

Országos hospice kongresszust lát vendégül a megyeszékhely

2016.05.06. 11:30

Hirdetés

Köszöntők sorával nyitott a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület XII. Országos Kongresszusa csütörtökön, amely május 5-7. között zajlik Kecskeméten.

 

A kecskeméti székhelyű Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány segítségével 2002 után immár második alkalommal ad otthont Kecskemét a hospice kongresszusnak. A két és fél napos szakmai konferencia során a résztvevők megismerkedhetnek a szakmai újdonságokkal, a plenáris üléseken együtt gondolkodnak a hospice ellátás jövőjéről, gyakorlati tapasztalatokat osztanak meg egymással a sikeres vagy éppen kevésbé hatékony munkavégzésről.

- Az előző év különösen fontos volt a hospice ellátás életében, mert hosszas előkészületek után megalakult az új egészségügyi szakmai kollégium, melyben a három újonnan alakult tagozat egyike a hospice és palliatív ellátás lett. Ez egy óriási eredmény, innentől kezdve legalizált a szaktanácsadói tevékenység a jogalkotás területén is – hangsúlyozta köszöntőjében Kissné Erdélyi Gabriella, vezető főtanácsos, aki az Emberi Erőforrás Minisztériumát képviselte.

Pap-Szekeres Anita, a Bács-Kiskun megyei Kórház ápolási igazgatója a kongresszus mottójára, a „Team-ek és tünetekre” hivatkozva kiemelte:

- Ahhoz, hogy ezt a fantasztikus munkát nap, mint nap képesek legyenek csinálni az ebben dolgozók, egymást is erősíteniük kell.

Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere városunk nevében köszöntötte a szervezőket és résztvevőket.

- Büszkék vagyunk rá, hogy Kecskeméten működik az Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány, munkájuk megbecsülést és tiszteletet érdemel – mondta az alpolgármester.

Végezetül Dr. Hódi Zsuzsanna, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Onkoradiológiai Központjának főorvosa Polcz Alaine emléklapokat és emlékplakettet adott át a kiemelkedő szakmai munkát végző kollégáknak.

Emléklapot kapott:

Bányai Tóth Ilona - 2006 óta Cegléden végez szakápolói tevékenységet;

Csapó Julianna Katalin - 2011-óta végez hospice szakápolást Békés megyében;

Folkmanné Kalinka Piroska - 2004 óta a Magyar Hospice Alapítvány ápolója;

Ignácz Barbara - 2011 óta a Bács-Kiskun megyei otthoni hospice ellátás koordinátora;

Juhászné Bálint Terézia - 1998-ban az elsők között végezte el a hospice szakápoló tanfolyamot.

A Polcz Alaine Emlékérem a haldoklókkal foglalkozók legmagasabb hospice szakmai kitüntetése, a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület kétévente adományozza valakinek. Idén Konta Benőné kapta, aki holland-magyar egyházi forrásból 5 éve Hospice Ház létrehozásán dolgozik.

Galéria

Közösséghospicepalliatívkongresszuspolcz alaine

Ajánló