2024.05.20, Hétfő

Ünnepi megemlékezés és programok Kecskeméten

2016.03.10. 11:47

Hivatalos ünnepség a Kossuth-szobornál, családi programok az Ifjúsági Otthonban és a Cifra Palotában.

Hirdetés

Március 15-én a megyeszékhelyen sem marad el a hivatalos ünnepi megemlékezés a Kossuth szobornál, de remek családi programok is lesznek az Ifjúsági Otthonban és a Cifra Palotában.

 

Kecskemét Önkormányzata március 15-én 10 órára várja az érdeklődőket a Kossuth szoborhoz, ahol Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester mond ünnepi beszédet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, majd elhelyezi a város koszorúját a szobornál.

Az ünnepségen fellépnek a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói „Az Ő magyarságuk példa ma nekünk” című műsorukkal, melyben közreműködik a Kecskeméti Városi Fúvószenekar.

Mindeközben a Hírös Agóra – Ifjúsági Otthon tükörtermében 10 órától Pilvax Nosztalgia Kávéházműködik a nemzeti ünnep tiszteletére. Egy finom habos kávé mellett elmélkedhetünk a forradalmi eszmékről, mi zajlódhatott a fejekben a híres kávéházban annak idején.

A kisgyerekes családok is huszáros hangulatba kerülhetnek az Ifjúsági Otthon ünnepi zenés és kézműves játszóházában.

„Aki vitéz fel a lóra” címmel a Bóbita játszóház közös verselésre, mondókázásra, éneklésre, zenehallgatásra várja a kicsiket 11 órától.

A Versmondók találkozója 2016 felvezető eseményeként várják a helyszínen a jelentkezését olyan ifjú versmondóknak, akik kedvenc tavaszi vagy ünnepi versüket szívesen elszavalnák a hallgatóság előtt a Versmondó Pódiumon 12 órakor.

Az ügyes vagy kevésbé ügyes kezűek különleges ékszer-kokárdát, huszár kitűzőt, paripa és huszár bábot készíthetnek szakavatott vezető segítségével.

Az udvaron pedig a Szivárvány játéktár és paripa-verseny várja az örökmozgókat.

Az Ifjúsági Otthon rendezvénye belépődíjas, egy felnőtt + egy gyermek jegy 950 Ft.

Ezen túl a Kecskeméti Katona József Múzeum és az Alapítvány a 48-as hősökért  tisztelettel meghívja az ünneplőket és az érintetteket, hozzátartozóikat az „ÉLNI FOGSZ HAZÁM, MERT ÉLNED KELL!" címmel meghirdetett gyermek és diák alkotó pályázat eredményhirdetésére és megnyitójára. Az eseményt március 15-én 11.15-kor tartják a Cifra Palotában. A kísérő történelmi kamara kiállításon korabeli műtárgyak és metszetek láthatóak majd a Máday-gyűjteményből, valamint 10 és 16 óra között családos múzeumpedagógiai foglalkozás lesz.

 

Galéria

KecskemétKözéletünnepmárcius 15megemlékezés48