2022.12.09, Péntek

Ötödik fennállását ünnepelte a Máltai Szeretetszolgálat Hajléktalanszállója

2016.05.03. 13:49

Máltai Szeretetszolgálat Hajléktalanszállójának 5 éves évfordulóját ünnepelték ma délelőtt.

Hirdetés

Máltai Szeretetszolgálat Hajléktalanszállójának 5 éves évfordulóját ünnepelték ma délelőtt. A rendezvény Szentmisével vette kezdetét, majd Szakállas György, Karinthy Frigyes Előszó című megható versével mondott köszönetet. Az eseményen részt vett városunk polgármester asszonya, Soltész Miklós, és a Dán Velux Alapítvány képviselője. Dán életképeket mutatott be Szappanos Benedek, a Hírös Agóra képviselője. Kerekasztal beszélgetés, ételbemutató és fakultatív programok zajlottak a nap folyamán.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármesterasszonya köszönetét fejezte ki, a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak és a lelkes önkénteseknek, akik minden nap segítik azt a munkát, azt a biztonságos létet, gondoskodást, ami az épület falai között zajlik. Köszönetét fejezte ki azoknak is, akik ide betérnek, akik elfogadják a segítő kezet, mert elhiszik, hogy ez a hely törődést, gondoskodást, szeretetet, támogató segítséget ad az újrakezdéshez.

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár dicséretét fejezte ki, hogy 5 év alatt ilyen eredményeket értek el a szervezetben. Ez a hajléktalanszálló mintát adott az elmúlt években, hogy hogyan kell foglalkozni a hajléktalanokkal. Megmutatták, nemcsak azt, hogyan kell ruhát, meleg ételt adni, sebeket gyógyítani, de segítséget adtak abban is, hogyan jussanak munkalehetőséghez a rászoruló emberek.  

Öt év, ha levetítjük egy ember sorsára, ez egy nagy idő. A hajléktalanszálló megnyitása előtt komoly ellenállásba ütköztek a szervezők, de mára ez már szerencsére nem így van, a többség befogadó, toleráns lett.

Galéria

KözéletMáltai SzeretetszolgálatKomplex HajléktalanellátóRehabilitációs Központ