2024.06.24, Hétfő
Áll a bál a vendéglátósoknál

Áll a bál a vendéglátósoknál

2016.02.25. 19:19

A negyedik Vendéglátós Bálra készülődnek a Három Gúnár Étteremben, melyet február 28-án tartanak. A Kecskeméten és környékén dolgozó vendéglátósok színe-java gyűlik össze egy közös, télbúcsúztató mulatságra.

Hirdetés

Minden eddiginél több, körülbelül 250 résztvevőre számítanak a Három Gúnárban, aki tavaly is az esemény házigazdája volt. Egy báltól eléggé szokatlan a vasárnapi időpont, de ebben a szakmában végül is érthető, hiszen a szombat mindenkinek nagyüzem a saját háza táján.

Azt, hogy a kecskeméti vendéglátósok képesek összefogni és összetartani, mi sem bizonyítja jobban, hogy tulajdonképpen saját magukat látják vendégül. A rendezvény az idén is az étel- és italbeszállítók támogatásából jött létre. A fő támogató csakúgy, mint az előző három évben, a Jégszilánk Kft. A talpalávalót a Program Zenekar húzza majd, a teli hasról és a finom falatokról természetesen a Három Gúnár szakácsai gondoskodnak.

A szórakozás mellett az utánpótlás támogatásáról sem feledkeznek meg, a tombola bevételét a szervezők a Széchenyi István Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Iskolának adományozzák.

A bál apropóján megkérdeztük Csizmadia Lászlót, a Három Gúnár étteremvezetőjét, mit gondol, a sok helyen emlegetett hazai gasztroforradalom elért-e már Kecskemétre, sikerült-e kilépni a gulyás-pörkölt-sültestál-vegyesköret vonalból?

„Mindenki próbálkozik, de a hagyományokat nehéz, sőt, nem is lehet elhagyni. A helyi vendégek is elsősorban a klasszikus, magyar ízeket keresik, a külföldiek pedig kifejezetten ezért jönnek. A borestek, speciális rendezvények adnak leginkább alkalmat arra, hogy a chef-ek elkalandozzanak a mai trendeknek megfelelő, újszerű konyha irányába is.”

Csizmadia úr hozzátette, hogy vannak már a városban olyan kisebb éttermek, akik ráálltak az újító konyhára, bár úgy véli, nekik nincs egyszerű dolguk.

„A vendégek fogyasztási szokásaihoz gyökeresen hozzányúlni, az egy hosszú folyamat” – fogalmazta meg véleményét.

A bál fővédnöke Gaál József, alpolgármester, aki egyben a Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Galéria

KecskemétKözéletvendéglátós bálhárom gúnárcsizmadia lászló