2024.07.23, Kedd

Pénzbüntetésre ítélték a komondoros Balogh Józsefet

2016.02.17. 12:06

Ítélet született Balogh József, Fülöpháza független polgármesterének több éve húzódó ügyében. Súlyos testi sértés bűntette miatt 420 ezer forint pénzbüntetésre ítélte első fokon a Kecskeméti Járásbíróság ma kihirdetett ítéletében.

Mátyásné Polereczki Éva bíró az ítélet indoklásakor elmondta, hogy a vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését, a súlyos testi sértés bebizonyosodott.     

Balogh József 2013. április 28-án hajnalban bántalmazta élettársát, aki emiatt nyolc napon túl gyógyuló sérülést, csonttöréseket szenvedett. A polgármester korábban azt állította, hogy élettársa azért sérült meg, mert megbotlott a család vak komondorában. Így esett, hogy egy vak komondor lett a családon belüli erőszak jelképe Magyarországon.

Az ügyész felfüggesztett börtönt kért, és indulatkezelési terápiára küldte volna a politikust. Védője szerint viszont eleget bűnhődött a felesége megverése óta, ráadásul Fülöpháza lakói is megbocsátottak a férfinak, hiszen újra megválasztották a falu polgármesterének. 

A politikus abban az időben a Fidesz parlamenti képviselője volt. Sem mandátumáról, sem polgármesteri megbízatásáról nem mondott le. Az eset után pár hónappal kizárta őt a Fidesz a soraiból, azóta függetlenként dolgozik. Fülöpházának 2010 óta polgármestere.

Fotó: MTI, Ujvári Sándor

Galéria

Közéletbalogh józsefkomondorfülöpházaítélet

Ajánló