2024.03.02, Szombat

Legurult az ötszázezredik

2016.02.16. 09:48

Hirdetés

Legurult a futószalagról az a gépjármű, amely az 500.000-dik a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár 2012. márciusi nyitása óta készült autók sorában. 180 országba gyártanak, de pont magyar tulajdonosa lesz az ominózus példánynak.

A kecskeméti gyár a nemzetközi Mercedes-Benz Cars gyártási hálózatának része a kompaktautó termelési hálózaton belül. Az első Magyarországon is gyártott termék a B-osztály volt; míg 2013-ban a négyajtós CLA coupé, illetve 2015 januárjában a CLA Shooting Brake gyártását is megkezdte a kecskeméti gyár. Külön büszkeség, hogy ez utóbbi két típust kizárólag itt Magyarországon gyártják az egész világ - több mint 180 ország – részére.

Az 500.000-dik Kecskeméten gyártott autó, egy kozmoszfekete színű Mercedes-Benz CLA modell, ami magyar tulajdonoshoz kerül. A Kecskeméten gyártott gépjárművekből most már ki tudnák rakni akár a Kecskemét - Rastatt (itt található a németországi testvérgyár) autóútvonalat is oda-vissza.

A termelési jubileum megünneplésének alkalmából a múlt héten Orbán Viktor miniszterelnök is látogatást tett a gyárban. Egyúttal kihasználta az alkalmat, hogy személyesen is megismerhesse a januárban újonnan kinevezett gyárigazgatót, Christian Wolffot.

 „A termelési jubileum a több mint 4.000 dolgozónk közös sikere. Felkészült szakembereink, elkötelezett munkatársaink segítségével csúcsminőségű gépkocsikat állítunk elő. A kecskeméti Mercedes-Benz Gyárban további fejlesztéseket tervezünk. Jelenleg is zajlik egy 15 millió eurós beruházásunk, melynek keretében új innovatív logisztikai koncepciót vezetünk be és bővítjük logisztikai csarnokunkat” - hangsúlyozta Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárigazgatója.

Wolff köszönetet mondott továbbá a Mercedes-Benz Gyár munkatársainak, beszállítóiknak (32 hazai beszállítóval dolgozik), partnereinek a politika és a közigazgatás területéről, a helyi társadalmi szervezeteknek, és kiváltképp Kecskemét városának a folyamatos és konstruktív együttműködésért.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy a kecskeméti gyárból a világ több mint 180 országába eljutnak a Mercedes-Benz jövőbe mutató autói. Köztük Magyarországon is kiemelkedően népszerűek ezek a modellek, évről évre egyre több hazai vásárló választja őket. Rendkívüli öröm számomra, hogy az 500.000-dik Magyarországon gyártott Mercedes-Benz is hazai vásárlóhoz került - ezzel is öregbítve ennek a világszínvonalú magyar gyártású autónak a hírnevét az országhatáron belül" - mondta Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezetője.

A kompaktautók továbbra is sikeresek a Mercedes-Benznél: januárban 45.840 ügyfél döntött A- vagy B-osztályos Mercedes-Benz, CLA, CLA Shooting Brake vagy GLA vásárlása mellett. Az előző év azonos időszakához viszonyított eladások ezzel 35,9 százalékkal emelkedtek. Az elmúlt évben 25,8 százalékkal növekedett világszerte a kompaktmodellek eladása, ami összesen 582.531 jármű eladását jelentette - olvasható a közleményben.

Galéria

GazdaságMercedes500000jubileumCLA