2024.07.20, Szombat

karácsony

Véradókat vár az ünnepi időszakban is az OVSZ

2023.12.18

Országos Hírek

Az ünnepek előtti és a két ünnep közötti véradásra biztatja az embereket az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ).

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai

2023.11.30

Országos Hírek

Péntektől ünnepi díszbe öltöznek a MÁV-VOLÁN-csoport járatai, elsőként a MÁV-HÉV fényfüzérekkel díszített egyedi nosztalgia szerelvényével lehet utazni december 1-én, 2-án és 3-án, a kora esti órákban a H5-ös HÉV vonalán - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Az idén karácsonykor átlagosan 15,5 ezer forintot költenek játékra a magyarok

2023.11.24

Országos Hírek

Az idén karácsonykor átlagosan 15,5 ezer forintot költenek játékra a magyarok az online üzletekben és 12 ezer forintot a hagyományos áruházakban a REGIO Játékkereskedelmi Kft. felmérése alapján; az átlagos kosárérték 3,5 illetve 10 százalékkal haladja meg a tavalyit - közölte a cég az MTI-vel.

Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa

2022.11.18

Országos Hírek

Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés - közölte az MTI kérdésére a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.

Kecskeméten is várja a közönséget a Petőfi Adventi Karaván turnésorozata

2021.11.30

Megye

A programok helyszínéül az adott város karácsonyi vására szolgál, ahol délután 1 órától este 8 óráig lesznek koncertek, a felnőttkoncertek mellett számos gyerekműsor is várja a családokat.

Karácsonykor költjük messze a legtöbbet játékokra

2019.12.22

Országos Hírek

A webáruházakban is nő a játékok iránti kereslet az ünnepek előtt

Kiderült, mennyit szoktunk költeni karácsonykor

2019.12.07

Megye

Így karácsonyoznak a magyar internetezők.

Ezekre érdemes figyelni karácsonyi ajándékvásárlásnál

2019.11.27

Megye

A legtöbb műszaki üzlet akciókkal és megnövelt készletekkel várja a vásárlókat. A Sencor összegyűjtötte azokat a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket érdemes szem előtt tartani a gondtalan ajándék vásárlásért.

Karácsonyi mulatság a csengődi óvodában

2017.12.22

A Csengődi Napközi Otthonos Óvodába megérkezett a karácsonyi ajándék 2017. december 21-én a gyermekek nagy örömére.

Karácsonyi készülődés Kecskeméten a Megyeháza előtt

2017.12.08

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a Hungarikumok és a megyei értéktárban szereplő értékek jegyében, Karácsonyi Készülődés címmel tartott ünnepre hangolódó rendezvényt a Megyeháza előtt a mai nap során.

2,7 millió nyugdíjas kapja meg még karácsony előtt névre szóló borítékban az Erzsébet-utalványokat

2017.12.03

A nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványok gyártási folyamata a végéhez közeledik - mondta Uhrinyi Tamás, az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. logisztikai igazgatója sajtótájékoztatón vasárnap Budapesten.

A karácsonyt követő napok is mozgalmasak az üzletekben

2016.12.27

Karácsony után elindul a roham a nem megfelelő ajándékok cseréje miatt. Összesített adat vagy felmérés ugyanakkor nincs arról, hogy a megvásárolt termékek hány százalékát viszik vissza ilyenkor az üzletekbe.

Fogy a ponty és a harcsa

2016.12.20

Ha a nap 24 órájában dolgoznának, valószínűleg akkor sem végeznének a sok karácsonyi megrendeléssel a bajai halboltosok. A legtöbb családban pontyból és harcsából főtt hallé kerül az ünnepi asztalra.

Vöröskeresztes Karácsony a Ciróka Bábszínházban

2016.12.16

December 20-án újra a Ciróka Bábszínház ad otthont a Magyar Vöröskereszt szervezésében megvalósuló jótékonysági Karácsonynak, amelyre közel 150 hátrányos helyzetű gyermek kapott meghívást.

Hetedik éve hirdetik meg a karácsonyi jótékonysági könyvgyűjtést

2019.11.13

Kecskemét

A már nem használt, de még jó állapotú játékokat és mesekönyveket december 13-áig gyűjtik a Reile Géza utcai esélyteremtő irodában és a kecskeméti Család- és KarrierPONT-ban.

Karácsonyi hangulat a Kecskeméti Vadaskertben

2023.12.09

Kecskemét

A Kecskeméti Vadaskert 2023. december 9-én, szombaton különleges ünnepi programokkal várja látogatóit.

Egész hónapon át tartó programsorozattal készülnek az ünnepekre Kecskeméten

2023.11.27

Kecskemét

Egész hónapon át tartó programsorozattal készülnek az adventi időszakra és az ünnepekre Kecskeméten - közölte a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója is részt vett a jótékonysági akcióban

2022.12.13

Kecskemét

A Egyszülős Központ idén több száz családot lep meg ajándékcsomaggal.

Adventi szombat esték Kecskeméten

2021.12.18

Kecskemét

Adventi gyertyagyújtás a város Főterén az adventi koszorú mellett minden alkalommal szombaton 17 órakor.

Így tartanak nyitva a gyógyszertárak karácsonykor

2020.12.21

Megye

A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rendben látnak el szolgálatot - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) délelőtt.

Teltház lesz karácsonykor a szállodákban

2019.12.19

Országos Hírek

Kimagasló lesz a foglaltság a szállodákban vidéken és Budapesten egyaránt, vidéket a belföldi forgalom erősíti, Budapesten a külföldiek lesznek többen. Nemcsak a forgalom, hanem a foglaltság is magasabb lehet a tavalyinál.

Silvanus ajándékutalvány – remek ötlet és biztos siker!

2019.12.04

Víkend

Tavaly történt, december vége táján, amikor már majdnem mindenki túl volt az ajándékvásárláson. Nekem persze még egy kósza ötletem sem volt, hogy mivel lephetném meg a családtagjaimat, nemhogy időm arra, hogy a nyakamba vegyem a várost és felkutassam a meglepetéseket. Maradt tehát a munkahelyi hajtás közepette egyre fokozódó kétségbeesés, egészen december 21-ig, ami már tényleg az utolsó utáni pillanatnak számít. És akkor szembejött velem a megoldás!

Karácsonyi divat 2018

2018.12.05

Az idei ünnepi trendek közt üdvözölhetjük a pávatoll színeit, a hópelyheket és a termé-szetes anyagok térhódítását. Boncz Péter, a Praktiker szakértője tanácsokkal segít, hogy miképpen legyen hangulatos és trendi az idei karácsonyunk.

Karácsonyi Jótékonysági Udvar nyílt Solton

2017.12.12

Solt Város Önkormányzat Alapszolgáltatási Központja 2017. december 10. napján első alkalommal rendezte meg Karácsonyi Jótékonysági Udvarát.

Varázsolj karácsonyi hangulatot otthonodba!

2017.12.08

Megye

Az adventi várakozás időszaka azt jelenti, hogy nyakunkon a karácsony. Van, aki ezt teherként éli meg, s vannak olyanok is, akik teljesen átszellemülten várják az ünnepeket. Tartozzunk bármelyik csoportba is, az újHÁZ Centrum szakértőinek tanácsát megfogadva csodás karácsonyi hangulatot teremthetünk otthonunkba, hogy aztán a következő hetek valóban emelkedett hangulatban, gyermeki izgalommal párosulva teljenek.

Hamarosan Kecskeméten is koncertet ad Rákász Gergely orgonaművész

2017.12.01

Majdnem húsz városba látogat el Rákász Gergely orgonaművész a következő hetekben, hogy bemutassa új albumát, amelyen az elmúlt több mint 300 év karácsonyi szerzeményeiből merít.

Ez nem kacsa: nagy bulik várnak rád a Goose-ban az ünnepek alatt

2016.12.23

Kecskemét

Három éjszaka is pezsegni fog az élet Kecskeméten az ünnepek alatt. A Goose Bar Club december 25., 28., és 31-én is felejthetetlen partikkal várja a szórakozás szerelmeseit.

2017 az idősek éve lesz!

2016.12.18

Legalábbis ezt jelentette be Fercsák Róbert, Baja város polgármestere a várossá nyilvánítás 320. éve és az idei kitüntetések átadása okán a december 17-én tartott ünnepi ülésen a bajai városháza dísztermében.

Fokozottan figyeljünk az ünnepek idején!

2016.12.07

Megye

Az ünnepi időszak alatt ismét benépesednek a belváros utcái. Ilyenkor tömegek jelennek meg az üzletközpontok, piacok, kirakodóvásárok, valamint a pályaudvarok környékén ezért nem árt fokozottan figyelni, nehogy bűncselekmény áldozatává váljunk. Erre hívja fel a figyelmet bűnmegelőzési tanácsokkal és fokozott rendőri jelenléttel a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mit tehetünk az ünnepek után, ha valami nem stimmel az ajándékkal?

2018.12.27

Ha az ajándék hibás, sérült vagy nem működik, szavatossági, jótállási igényeket érvényesíthetünk, amelyek értelmében az üzletnek kötelessége a terméket javíttatni; ha nem javítható, akkor egy ugyanolyan termékre kicserélni; végső esetben pedig a vételárat visszafizetni. Ha ilyen probléma merül fel, és azt a kereskedővel nem sikerül rendezni, a vásárlóknak a fogyasztóvédelmi hatósághoz és a békéltető testületekhez érdemes fordulniuk.