2023.06.10, Szombat
A kalocsai dr Filvig gerince törhetetlen

A kalocsai dr Filvig gerince törhetetlen

2015.11.14. 07:59

A 2015. november 12-én tartott kalocsai testületi ülést követően dr. Filvig Géza a kalocsai KDNP elnöke,sajtóközleményt adott ki, amelyben a szokásának megfelelően tájékoztatást adott a városvezetés különösen nagy összegű "érdekes" kommunikációs szerződéseinek a firtatására egy közel négy évvel korábbi, az ügyvédi munkája során végzett munkájával kapcsolatban, aminek a következtében a város elegáns kertvárosi részében fel volt képes számolni Kalocsa város egy 20 éve tartó lehetetlen állapotot. Ezt is látva kijelenthető, hogy amíg a jelenlegi kalocsai városvezetés rendkívül szerény, szinte károsnak is mondható teljesítménye mellett láthatóan kreatívan segíti tagjainak az anyagi előrejutását, közben a város valódi többsége beáll dr. Filvig Géza mögé, aki gerincességével már több esetben példát mutaott.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Valószínű darázsfészekbe nyúltam, amikor elkezdtem az alábbi témával foglalkozni és utánajártam. 

2015 nyár elején hallottam először, hogy állítólag a Vagyonhasznosító Kft-nek havonta nagy összegű kifizetése van egy kommunikációs cég felé, amely cégnél alkalmazásban van az egyik képviselőtársunk. Így képviselőként jegyző úrtól írásbeli engedélyt kértem, hogy a kft. szerződéseit áttekinthessem. Kb. 200 db szerződést tártak elém, melyeket áttekintettem. Volt egy kis kupac, ami nem fontos, ami már nem hatályos szerződés, azok között volt véletlenül az a kommunikációs szerződés, ami havi 645.922-Ft díjra köttetett.  

Kikértem a szerződés másolatát. 
Nyilván erről az érintettek tudomást szereztek és attól kezdve valami megváltozott. Intenzív támadás és lejáratás kezdődött a személyem ellen.
A szerződés kikérése óta lejárató és rágalmazó cikkek, kommentek hol névvel, hol névtelenül jelennek meg rólam, még önkormányzati felületen is. A Demokratikus Koalíció egyik térségi vezetője jogi eljárásokkal fenyegető levelet küld részemre. A helyi sajtó bizonyos képviselői - véleményem szerint ráhatásra - úgy vágják meg, illetve úgy közlik az általam elmondott információkat, hogy abból a lakosságnak nincs lehetősége a tényszerű tájékozódásra. Az önkormányzatot és a várost védő tisztességes, jogszabályoknak megfelelő eljárásokra való figyelmeztetésem kötekedő, akadályozó színben tüntetik fel. 

SZEMÉLYESKEDŐ, ÍZLÉSTELEN TÁMADÁST FOLYTATTAK FELESÉGEM ELLEN, AKI NEM KÖZSZEREPLŐ !!!

Október végén sajtótájékoztatót tartottam Simon Zoltán képviselőtársammal, ahol ezt a kommunikációs szerződést hivatalos eljárással kikérve, szigorúan tényekre alapítva, nyilvánosságra hoztam, mert nem tartom tisztességes kifizetésnek. A november 12. napján tartott testületi ülésen is szóbahoztam a témát, ami nem kis feszültséget okozott a testületben. 

Érintett képviselőtársam, akinek havi 360.000- Ft a fizetése ettől a cégtől, rám támadt azzal, hogy nekem milyen megbízási szerződésem volt a Vagyonhasznosító Kft-vel?! 

Nekem Dr. Filvig Géza önkormányzati képviselőnek semmilyen - hangzott el a válasz részemről. A Dr. Filvig Ügyvédi Irodának (ami egy társaság) volt 2012-ben megbízási szerződése a Kft-vel, havi 100.000- Ft megbízási díjért. Ezen megbízási szerződés keretében dolgoztuk ki kollegámmal a Vigadó sor 2. szám alatti önkormányzati társasház kilakoltatási eljárását. Nehéz és kényes feladat volt, előtte 20 évig nem sikerült megoldani. Átfogó, végrehajtható stratégiára és ügymenetre törekedtünk. A bent lakókkal szemben, egyesével, mindenkivel külön-külön kellett megindítani a ház kiürítésére irányuló bírósági eljárást. Ez a megbízási szerződés 12 hónapig volt hatályban, az előkészítő munka befejezésével magam kezdeményeztem a megszüntetését. Megítélésem szerint nem volt eltúlzott a megbízási díj, az ügyvédi irodák munkadíjához mérten az alsó ár kategóriába tartozott. Tisztességesen és eredményesen megdolgoztunk a pénzért, a cég az előkészített anyagokból sikeresen végre tudta hajtani a ház kiürítését. 

KINEK LÉPTEM ENNYIRE A „TYÚKSZEMÉRE”? MILYEN KÖRÖK ÉRDEKEIT SÉRTEM?

Ezek a kérdések azért fogalmazódnak meg bennem, mert még nekem kell megmagyaráznom a képviselői és ügyvédi munkámat azoknak és megvédeni azokkal szemben, akiknek az érdekeit sértem a kommunikációs szerződés firtatása kapcsán, úgy, hogy ők természetesen a saját szerződésükről és munkájukról semmit nem mondanak.

PRÓBÁLNAK LEJÁRATNI, MEGTÖRNI ÉS ELVENNI A KEDVEM A KÖZÉLETI MUNKÁTÓL. 

Bevallom, néha nehéz is az élet adta akadályok leküzdése mellett, de erőt merítek azokból a biztatásokból, amiket sok embertől kapok. 

Ez úton is köszönöm!


Kalocsa, 2015. november 13. 

Dr. Filvig Géza 
önkormányzati képviselő

Forrás: kalohirek.hu

Galéria