2023.10.03, Kedd
Frakciószakadás előtt Kalocsa?

Frakciószakadás előtt Kalocsa?

2016.02.26. 15:51

A csütörtöki kalocsai testületi ülésen a kalocsai „al- és főpolgármester” a jobboldali kisebbséggel együtt szavazott 

Hirdetés

A csütörtöki kalocsai testületi ülésen a kalocsai „al- és főpolgármester” a jobboldali kisebbséggel együtt szavazott a saját frakciótársuk Angeli Gabriella előterjesztése kapcsán, amiben a kalocsai „álpolgármester” azt szorgalmazta, hogy a városi testület a pedagógusok mellett és a kormány ellen foglaljon állást.

Lassan legendásan kínossá válik Kalocsán a Loib-Angeli páros, akik a leghatározottabb szándékuk ellenére sem voltak eddig képesek a valódi hatalom megszerzésére. A Bácsmegye.hu információi alapján Angeli Gabriella eddig is számos alkalommal próbálta elérni, hogy a város operatív vezetését átvegye Bálint Józseftől, de a 2010-előtti városi jegyző ezt eddig is, a rendszeresen ismétlődő ostromok ellenére is, megakadályozta.

Közismert, hogy Kalocsán hivatalosan nincsennek a városi testületben frakciók, mégis a csütörtöki testületi ülésen történt szavazás lezajlása után, amikor az alpolgármester és a polgármester a jobboldali képviselőkkel együtt szavazott, mindenkiben az fogalmazódott meg, hogy a város vezetője és helyettese megtette az első lépést ahhoz, hogy Kalocsát a jobboldal visszavegye.

Ezt a folyamatot az is bizonyítja, hogy a kalocsai testület közbeszerzési bizottsága éléről a polgármester Angeli Gabriellát visszahívta, és a helyére, Szabó Balázsnak a bizottságból való távozásával, dr. Filvig Gézát a városi KDNP elnökét kérte fel.

Bálint József, aki 2014-ben úgy került a kalocsai polgármesteri székbe, mint Pilátus a krédóba, vélhetően már 2015 elején, amikor a március 15-i beszéd megtartására is dr. Filvig Gézát kérte fel, belátta, hogy a város irányítását az érseki város habitusának megfelelő szellemiségű fiatalemberre kellene hagynia. Bálint azzal, hogy az önmaga árnyékát is átlépte, Kalocsának, mint az ország második legjelentősebb vallási központi szerepét erősítheti, ezzel a város értelmes fejlődését alapozhatja meg.

Oltyán József

Galéria