2024.04.26, Péntek
2016 Foktő újra töltve – elüldözték a legnagyobb sportegyesületet a faluból

2016 Foktő újra töltve – elüldözték a legnagyobb sportegyesületet a faluból

2016.01.27. 09:31

Hirdetés

A Kalocsa melletti 1800 lakosú Foktőn azzal egyidőben, hogy 2013-ban egy 40 milliárd forintos beruházás következtében megkezdte a működését a svájci tulajdonú Glencore cégcsoport növényolajgyára folyamatos a politikai háború. Ami ugyebár egy 1800 fős faluban kifejezetten ostoba dolog, de a cég által évente befizetett 300 millió forint iparűzési adó kifejezetten csábító...

Nagyon sok politikus számára intő példa lehet, hogy miközben az előző polgármester Dr. Jakab Ferenc (2002-2014) regnálása alatt jött létre a faluban ez a település méretéhez képest elképesztően jelentős beruházás, ahol jelenleg is közel 130 főt foglalkoztatnak. Dr. Jakab Ferencet 2014 őszén mégsem választották meg újra, mert a falubeliek úgy érezték, hogy nem beszélget velük eleget a problémáikról! Így a szájízükhöz jobban passzoló Bakai Károlyt választották meg polgármesternek, a térségben szokásnak mondható: függetlenként, baloldali támogatással. (Kalocsán pont ugyanez a helyzet)

Foktő Karcsija sajnos nem a béke embere egyelőre, hiszen a tettei következtében újra kitört a faluban a balhé, ahogyan ezt a Dunamenti vidékeken mondani szokták. Láthatóan szúrta a szemét ugyanis, hogy az előző vezetésben egyfajta titkári feladatokat ellátó Kerny Zoltán vezeti a támogató tagokkal együtt 74 főt számláló, szó szerint sikert sikerre halmozó Kis Dunamenti Judo Sportegyesületet. Az egyesületnek jelenleg 22 igazolt versenyzője van, és 38 aktív tagja.  

Ha figyelembe vesszük, hogy a foktői iskolába 60-70 gyerek jár, aminek majd a fele tagja az elzavart egyesületnek, akkor nagy bizonyossággal állítható, hogy a foktői polgármester, a saját szavazói érdekével szemben is elüldözte a falu szinte egyetlen sportegyesületét. (Persze hétfőn este a géderlaki iskola tornatermében megkezdett edzésre Katona György Géderlak polgármestere is ellátogatott, aki elmondta, hogy nagyon sajnálja, hogy Foktőn ismét problémák vannak, de ők szívesen fogadják a sikeres egyesületet, amit segítenek, amiben tudnak, hiszen a faluban máris nagy az érdeklődés az egyesületi tagság iránt, mert itt nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is szeretnének edzésre járni.)

A tavalyi év májusában, Kerny távollétében a polgármester az egyesület által bérelt csarnokból az egyesületi tagokat elzavarta, a terem kulcsát elvette, ezáltal megfosztotta őket az edzések megtartásától. Később a sikeres Judo egyesülettől az önkormányzat visszavette az edzésekhez szükséges tatami szőnyegeket, majd az egyesület által a KLIK-től bérelt helyiséget lehetetlenül hosszú időre elérhetetlenné tette a gyerekek számára „felújítás” címén.

Ezzel egyelőre be is fejeződött a foktői boszorkányüldözés, de ahogyan mondani szokták a mosdóvízzel ez esetben mintha kilöttyintették volna a gyereket is, hiszen hétfőn este a Géderlaki iskola tornatermében az edzés elején már 12 gyerek hajtotta végre Kerny edző utasításait.

(Mint megtudtuk ez ügyben – miután időközben életszerű átalakulás is történt a térség jogi szervezet életében – Kerny feljelentette az Ő távollétében az edzőterem kulcsát 14 szülő egyben egyesületi tag előtt megszerző polgármestert. Mára nem kevesen bíznak abban Foktőn, hogy Kerny feljelentése következtében elmarasztaló ítéletet szabnak ki Bakaira, amivel egyben elveszítené a polgármesteri székét is.)

Galéria

KalocsaFoktőKis Dunamenti Judo Sportegyesületetkerny zoltan

Ajánló