2024.04.27, Szombat
Kalocsa polgármestere is kitüntetést kapott az Országházban
ÉFEOSZ

Kalocsa polgármestere is kitüntetést kapott az Országházban

mti

2024.01.06. 14:56

Idén öten vehettek át a Frim Jakab-emlékérmet; a díjra olyan méltó személyeket választottak ki, akik azonosulni tudnak az értelmi fogyatékossággal élők ügyével.

Hirdetés

Az elmúlt évek egyik nagy eredményének nevezte a civil szféra megerősödését a fogyatékosügy területén Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár szerdán a Göllesz Viktor-ösztöndíj és a Frim Jakab-emlékérem átadásán, az Országházban.

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) ünnepségén az államtitkár azt mondta, az idén harmincéves szociális biztonságról szóló törvény megalkotásakor még minden az állam és az önkormányzatok feladata és felelőssége volt a szociális ellátás területén.

Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke arról beszélt, a díjra olyan méltó személyeket választottak ki, akik azonosulni tudnak az értelmi fogyatékossággal élők ügyével, segítenek a rászorulóknak és példájukkal másokra is hatni tudnak.

Idén öten vehettek át a Frim Jakab-emlékérmet; Filvig Géza, Kalocsa polgármestere, Junácski András, a Baranya megyei közgyűlés alelnöke, Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron Vármegye főispánja, Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere. 

Göllesz Viktor-ösztöndíjban öten részesültek sport, önérvényesítés, művészet, munka, tanulás kategóriában.

Kalocsafogyatékosság

Ajánló