2024.04.24, Szerda
A kalocsai polgárőrök szolgálatát hajósi és bátyai kollégáik segítették
bacskiskun.hu

A kalocsai polgárőrök szolgálatát hajósi és bátyai kollégáik segítették

bacskiskun.hu

2021.03.07. 10:20

A Kalocsai Polgárőr Egyesület a hajósi és a bátyai polgárőrök bevonásával szervezett közös gyakorlatot február 27-én. A gyakorlat célja a szorosabb együttműködés kialakítása, és a közös feladatok minél hatékonyabb ellátása volt. A sikeres, kitűnőre értékelt gyakorlaton Simon Zoltán, Kalocsa város alpolgármestere is részt vett, és a város lakossága nevében köszönetét fejezte ki a polgárőrök önzetlen munkájáért.

Hirdetés

A kalocsai és környékbeli polgárőrök szép számban voltak jelen február 27-én, szombaton a kalocsai piacon, és annak környékén. A Kalocsai Polgárőr Egyesület felkérésére ezen a délelőttön Hajósról és Bátyáról érkeztek polgárőrök, hogy ezúttal egy közös, előre megtervezett gyakorlat keretében lássák el a szolgálatot. A kijelölt területen 13 önkéntes végezte az összehangolt járőrözést és az ezzel összefüggő polgárőri feladatokat.

Kovács Attila, a Kalocsai Polgárőr Egyesület elnöke a gyakorlat alkalmával elmondta:Mint a helyi polgárőrök parancsnoka, a szolgálat megkezdése előtt eligazítást tartottam, majd mások mellett járőrözési feladatokat gyakoroltunk a helyi és a társegyesületekről érkezett kollégákkal. Örömmel mondhatom, hogy mindenki kiválóan, és úgy teljesített, ahogyan egy éles helyzetben erre esetleg szükséges lett volna. Tulajdonképpen egy közös, olyan gyakorlatot hajtottunk végre, amelyen a járőrözés, megfigyelés mellett a parancsnoksággal való kommunikáció is fontos szerepet kapott.”

A közös szolgálatellátást és gyakorlatot Simon Zoltán, Kalocsa város alpolgármester is megtekintette, egyben gratulált a három település alkotta polgárőr csapat munkájához.

Kovács Attila parancsnok arról tájékoztatta az alpolgármestert: a kalocsai polgárőrök egyik kiemelt feladata, hogy minden piaci napon a több bejárattal rendelkező árusító helyen teljesítsenek szolgálatot, ezzel is segítsék a piac és annak környéke rendjének fenntartását, és a piacfelügyelet munkáját.

A kalocsai polgárőrök parancsnoka kiemelte: A közös gyakorlatozás mindig másik településen, havi szinten zajlik, a környékbeli polgárőr egyesületek tagjainak bevonásával. A kalocsaiak legközelebb Bátyán gyakorlatoznak, illetve ezzel egy időben látnak el a közterület rendjével összefüggő járőrözési feladatokat.

KalocsaKalocsapolgárőrség