2024.04.24, Szerda
Megkezdődött Kalocsa csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése

Megkezdődött Kalocsa csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése

kalocsa.hu

2019.11.23. 10:26

A projekt keretében, a sikeres közbeszerzési eljárás lebonyolításának eredményeként a kiskunhalasi VÍZÉPSZOLG-94 Kft. tette meg a nyertes árajánlatot. A cég több évtizedes szakmai tapasztalattal és jó referenciákkal rendelkezik mélyépítési munkákban. A kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződés aláírásra került, melyet követő lépésként a vállalkozó felé megtörtént a munkaterület átadása.

Hirdetés

A Kalocsa Város Önkormányzata által elnyert TOP-2.1.3-16-BK1-2017-00003 azonosító számú, Kalocsa város csapadékvíz-elvezető hálózatának fejlesztése című pályázat, kertvárosi csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztését célzó kivitelezési munkálatai még az idei évben megkezdődnek. A forrást, a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban, 100 %-os támogatási intenzitással biztosítja, így a felhasznált összeg vissza nem térítendő.

A munkálatok az ütemezés szerint a Foktői úton található záportározó kialakításával, első lépésként az aljnövényzet megtisztításával, 2019. november 12. napon kezdődtek meg. Ezt követően a 2020-as év elején indul a csapadékvíz-elvezetők kialakítása az érintett utcákban, vonalasan haladva a tározótól, hogy a csapadék elvezetése folyamatosan biztosított legyen, ezzel is könnyítve a Tisztelt Lakosság mindennapjait a kivitelezés során.

 

A fejlesztéssel érintett területek:

  • Záportározó (Foktői út és a paksi köz által határolt terület, hrsz.: 0560/117)

  • Foktői út (Móra Ferenc utcától a Vörösmarty utcáig tartó páros oldal)

  • Katona István utca (Vörösmarty – Liszt Ferenc utca) és Liszt Ferenc utca (Katona István utcától Téglagyár utcáig tartó páros oldal és Menyhárt utcától a Téglagyár utcáig tartó páratlan oldal):

  • Liszt Ferenc utca (Foktői út – Katona István utca)

  • Menyhárt László utca (Vörösmarty – Liszt Ferenc utca) és Liszt Ferenc utca (Katona István és Menyhárt utcák közötti páratlan oldal)

  • Móra Ferenc utca (Foktői út és Vidats utca közötti szakasz páratlan oldala)

  • Németh László utca

  • Veres Péter utca (Németh László és Vidats utcák közötti szakasza)

  • Vörösmarty utca (Foktői út – Téglagyár utca)

KalocsaKalocsacsapadékvíz-elvezető hálózat