2024.04.18, Csütörtök

Műfüves sportpályát kapott a kalocsai Zöldfa utcai ovi

kalocsa.hu

2018.10.12. 16:23

A pályához tartozó eszközkészlet is átadásra került, továbbá megtörtént az óvónők képzése is, mely a pályázat szerves részét képezte, így biztosítva a sport program megvalósulását.

Hirdetés

Kalocsa Város Önkormányzata 2017 márciusában döntött arról, hogy a Zöldfa utcai óvodában egy mini multifunkciós pálya megvalósítására pályázatot nyújtson be e program keretében. 2017. december 5-én érkezett a visszajelzés, hogy a város pályázata a kedvezményezettek közé került.

A projekt fizikai megvalósítása 2018 nyarán történt, amikor a Zöldfa utcai óvoda udvarán telepítésre került egy több mint 12 millió forint bekerülési költségű multifunkciós műfüves sportpálya, melyhez Kalocsa Város Önkormányzata 3,8 millió forint önerőt biztosított.

A pálya mérete: 6×12 méter, a burkolata műfű. Acél váz szerkezettel van körbekerítve (oldalt és felül is), melyet oldalt rétegelt lemez palánk borít, a tetején pedig műanyag labdafogó hálóval van bevonva, mely UV-szűrős, ezért lehetőséget ad a nyári melegben is a használatra.
A pálya különféle labdajátékok mellett (foci, kézilabda, kosárlabda, röplabda, tenisz, tollaslabda) lehetőséget biztosít a pályázat keretében beszerzésre került eszközök használatával különféle játékos mozgásformák elsajátításához is.

Katus Györgyné vezető óvónő az átadás napját rendkívülinek nevezte az óvoda életében, hiszen olyan létesítménnyel gazdagodhattak, amely a gyerekek mozgásfejlődését segíti elő. Minden fejlesztés alapja a mozgás, és az iskolai tanuláshoz is a mozgás fejlesztésén keresztül tudják a legtöbb segítséget nyújtani. Mivel a Zöldfa utcai óvodában nagyon kicsi a tornaterem, ez a pálya a mozgásfejlesztési lehetőségeket kiszélesíti az intézményben.

A beszédek elhangzása után az óvodások verssel, tánccal kedveskedtek a vendégeknek, majd a gyerekek birtokba vették a pályát, kipróbálták az eszközöket, a KSE röpis lányainak közreműködésével pedig ízelítőt kaptak a röplabda sport alapfogásaiból.

KalocsaKalocsaZöldfa utcai óvodaműfüves sportpálya