2023.04.01, Szombat

Európa jelene és jövője a migrációs nyomás tükrében – Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő előadása Kalocsán

www.kalohirek.hu

2017.11.16. 14:23

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő Font Sándor országgyűlési képviselő meghívására november 15-én érkezett Kalocsára. Ha az egykori német rendőr, terrorelhárító érdekfeszítő, humoros fordulatokban bővelkedő előadását pár mondatban foglaljuk össze, akkor azt leginkább az Európa jelene és jövője a migrációs nyomás tükrében – Hazánk szerepe Európa megvédésében címszavak jellemzik.

A médiából közérthető fogalmazásáról, a gyakorlati szakembert megillető hitelességéről ismert Georg Spöttle olyan esszenciáját adta a 2005 óta egyre mélyülő európai migrációs válságnak és az ezzel járó, mindinkább fekete gyászkeretbe illő eseményeknek, amely a zsúfolásig megtelt színházterem közönségét mély elgondolkodásra késztette.

Az előadó saját, arab országokban, válság övezetekben szerzett tapasztalatain is alapuló összegzése úgy tartott a legutóbbi véres terrortámadások eseményeitől az elsőkig, hogy mindezt a helyszínen készült képekkel illusztrálta.

A volt rendőr számsorokkal igazoltanbeszélt arról, hogy szerinte Németországban már szerinte megfordíthatatlan az ország iszlamizálódása. A legutóbbi felmérés szerint a 0-6 éves korú gyermekek között 50 százalék fölött van a nem németek száma. Sokkal kevesebb német gyermek születik, és ha a gyermekáldásban bővelkedő 8 milliós török közösséghez hozzá adjuk a nem ritkán 5-8 gyermekes, vagy a jövőben annyit vállaló, milliós nagyságrendű bevándorlót, csak idő kérdése, hogy a németek mikor lesznek kisebbségben saját hazájukban.

 

 

A szakember szólt arról is, hogy a hivatalos német politikát, a német sajtót, közösségi médiát uraló véleménydiktatúra rózsaszínűbb képet próbál festeni a közállapotokról, – nőket, fiatalkorúakat erőszakolnak meg, napi szintűek a zaklatások, az emberölések, az erőszakos bűncselekmények száma megduplázódott – de a hétköznapi emberek saját bőrükön érzik: nincs olyan szegmense a bűnügyi statisztikának, amely az utóbbi három évben ne drámai emelkedést mutatna.

A volt rendőr a már befogadott menekültekről szólva azt hangsúlyozta, hogy egy részük saját hazája igazságszolgáltatása elől menekül. Bűnöző életmódját folytatva, vagy a jobb megélhetés érdekében válik részesévé a szervezett bűnözésnek. Erre csak egyik példa, hogy a líbiai drogmaffia a bevándorlási hullámmal egy időben vetette meg a lábát Európában és Németországban.

Georg Spöttle rámutatott arra is: a már jelenlegi is több millió európai menekült mellett további 2,5 millió készül, vagy már úton van Európába. Egy NATO felmérés szerint 2020-ig akár 60 millió ember kelhet át Afrikából Európába. A befogadott menekültek vallási, törzsi, kulturális és egyéb okokból is egymás ellenségeinek számítanak. Mindez további feszültséget okoz főleg Németországban, Franciaországban és Angliában.

 

Az előadásból kiviláglott: a szakértő szerint Magyarországon a biztonságos állapotot Orbán Viktor és kormánya akarja és tudja fenntartani. Az ellenzéki pártok, politikusok erre alkalmatlanok vagy más célok vezérlik őket. Ugyanakkor Medgyessy Péter volt miniszterelnök a minap maga is úgy nyilatkozott: egy ilyen helyzetben ő sem tett volna mást, mint határkerítést építtet. A hivatalos nevén határőrizeti célú ideiglenes kerítés lebontását kilátásba helyező pártok és képviselőik veszélyesek az országra.

Az előadás egyik legmegdöbbentőbb része az volt, amikor Georg Spöttle azokat a terroristákat, köztük a „pakisztáni mészáros” néven elhíresült, még csak 27 éves, 70 ember haláláért felelős bérgyilkost mutatta meg képeken, akik Magyarországon keresztül fedőnéven és bemondott hamis állampolgársággal érkeztek Németországba. A Párizsban, Londonban, Berlinben, Barcelonában, New Yorkban, más városokban szélsőséges iszlamisták áldozatául esett több száz ártatlan ember halála, tucatnyi meghiúsított merénylet igazolja, hogy igenis szoros kapcsolat áll fönn a migráció és a terrorizmus, a bűnözés emelkedése között – mondta Georg Spöttle.

 

 

Az előadó a Soros György neve alatt jegyzett dokumentumokkal igazolta, hogy az ő meggyőződése szerint is létezik Soros terv és az sem légből kapott, hogy Soros az EU-ba évi 1 millió migránst akar befogadtatni, az első két évben 9 millió forintnak megfelelő összeggel támogattatni. Ugyanakkor azt is leszögezte, hogy a migránsok egy része megtévesztett ember. Tejjel-mézzel folyó Kánaánt vár elsősorban Németországban, de nemhogy németül, de még angolul is alig, vagy nem beszél. A Merkel-féle kommunikációval ellentétben nem orvosok, mérnökök érkeztek Németországba, hanem gyakran írni, olvasni is alig tudó emberek százezrei. Az ő beilleszkedésük éppúgy lehetetlen, mint az, hogy egyszer visszatelepítsék őket saját hazájukba. Még a képzettebbek is legkevesebb 3 év alatt tudják elsajátítani a német nyelvet, és akkor még semmilyen szakképzettséget nem szereztek.

A biztonságpolitikai szakértő szerint immár nem veszély, hanem tény, hogy Németországban, több európai országban létrejöttek a párhuzamos társadalmak. Nem muszlimnak nem ajánlatos bemenni a muszlim negyedekbe. Egyértelmű, hogy a muszlimok nem hajlandók elfogadni keresztény kultúránkat, azaz döntően hiú remény a liberális európai vezetők részéről, hogy integrálhatók.

 

 

Georg Spöttle ezt az állítását a következő példákkal illusztrálta: Németországban egy pakisztáni lány párkapcsolatot létesített egy német fiatalemberrel. Ezt a szülők megtudták. Az apa lefogta a lányát és a lány anyja a lányt párnával megfojtotta, majd a holttestet egy kukába dobták. Egy másik lány zsebében a szülők óvszert találtak, ezért fivérét bízták meg, hogy ölje meg a lányt, amiért szégyenfoltot ejtett a család becsületén. A lány bátyja 30 késszúrással végzett a húgával. Ezekben az ügyekben életfogytig tartó szabadságvesztést szabott ki a német bíróság, de a törzsi viszonyok között élő muszlimokat ez sem riasztja vissza a hasonló cselekményektől. Az ilyen „becsületgyilkosságok” következtében évente 10 ember hal meg Németországban. Mint elhangzott, a muszlimoknak külön törvényeik vannak, nem értik az európai világképet és kultúrát, gyakorlatilag elutasítják azt.

Miután Georg Spöttle a helyzetből való kiutat keresve – a kormányhoz hasonlóan - a nemzetállamok mellett tette le a voksot, Európa túlélését az erős nemzetállamokban látja, arra kérte a hallgatóságot: mindenki töltse ki a nemzeti konzultációs ívet, éljen a közvetlen véleménynyilvánítás, a közvetlen demokrácia adta lehetőséggel. Mint mondta, aki kitölti és visszaküldi az ívet, az ezzel is erősebb felhatalmazást ad a magyar kormánynak, hogy tovább tudja vívni harcát Magyarország, Európa, a magyar, az európai kultúra megmaradása érdekében.

A prezentáció végén Font Sándor országgyűlési képviselő összegezte az elhangzottakat, majd a biztonságpolitikai szakértő a hallgatóság soraiból feltett kérdésekre válaszolt. A közönség szűnni nem akaró tapssal köszönte meg és ismerte el Georg Spöttle kalocsai előadását.
 

Galéria

KalocsaKalocsaFont SándormigrációGeorg Spöttle politika