2024.06.13, Csütörtök

Bővítette kapacitását a Kalocsai Fűszerpaprika

mti

2017.10.17. 20:50

Ez hat új munkahelyet is biztosít az itt élőknek.

Hirdetés

Az ipar húzóágazatai között ott van a magyar élelmiszeripar is, így ezen a területen különösen fontos a teljesítmény emelkedése - hangsúlyozta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára kedden a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. kapacitásbővítő fejlesztését bemutató sajtótájékoztatón.

 

A hazai fűszerpaprika termeltetésben, feldolgozásban és értékesítésben piacvezető kalocsai cég 267 millió forint összértékű beruházását az NGM a nagyvállalati beruházási támogatási programon keresztül több mint 133 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti.
Ezzel a segítséggel olyan kapacitásfejlesztés valósulhat meg, amely hat új munkahelyet is biztosít az itt élőknek - mondta a támogatásról szóló okirat átadásán Lepsényi István. 

 

A fűszerpaprika piac koncentrálódott, a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. Magyarországon piacvezető, a hazai termelés mintegy 40 százalékos részesedésével. Mindez annak köszönhető, hogy a piacra figyelve a vállalat folyamatosan bővítette, fejlesztette a gyártását úgy, hogy termelése alapvetően a magyar mezőgazdaságban termelt nyersanyagok feldolgozásából és értékesítéséből áll.


A mostani beruházással - amellyel az egyéb zöldségfélék, például a spenótlevél, kapor, petrezselyemlevél, paszternák feldolgozását fejlesztik - a szántóföldtől a becsomagolt készáruig magas műszaki színvonalon, gyakorlatilag emberi kéz érintése nélkül lehet a mai kor követelményeinek megfelelő élelmiszergyártáshoz használt alapanyagokat előállítani.
A kalocsai nagyvállalat mezőgazdasági alapanyagok felvásárlásával, feldolgozásával aktívan részt vesz a régió foglalkoztatásában, a cég mintegy 150 főt alkalmaz, emellett 400-500 kistermelővel és 20-30 alapanyag beszállítóval tart fenn üzleti kapcsolatot.

 

KalocsaKalocsafűszerpaprikaKalocsai Fűszerpaprika Zrt.