2024.03.29, Péntek

Átadták a pedagógusokat elismerő Kunszt-díjat

magyarkurir.hu

2017.05.16. 16:00

2017. május 15-én immár tizenhetedik alkalommal ítélték oda az oktatás, nevelés és tudomány mecénásaként ismert Kunszt József érsekről elnevezett díjat a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében működő oktatási intézmények kiváló pedagógusainak a kalocsai Astriceum Érseki Múzeumban.

Hirdetés

Az elismeréseket a díjalapító főpásztor, Bábel Balázs érsek adta át. Az ünnepségnek első ízben volt helyszíne a felújított, tavaly decemberben átadott Astriceum Érseki Múzeum.

A Kunszt József-díjat a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye fenntartásában lévő oktatási és nevelési intézmények, a főegyházmegye területén működő szerzetesi fenntartású iskolák, valamint a Kalocsa Város Önkormányzata által fenntartott tanintézmények egy-egy pedagógusa kapja munkája elismeréseként. A tapasztalt, kiváló szakmai felkészültségű, eredményes, a gyermekekkel és a kollégákkal jó kapcsolatot ápoló, példás életű díjazottak a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye részéről bronz emlékplakettet, intézményük fenntartója részéről pedig egyhavi bérnek megfelelő pénzjutalmat vehetnek át.

 

Idén Kalocsa város részéről Filvig Ágnes, a Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Általános Iskolájának pedagógusa munkáját ismerték el. A díjazottat Kinyóné Lakatos Melinda alpolgármester méltatta.

A főegyházmegye területén működő szerzetesi fenntartású katolikus tanintézmények pedagógusai közül Nebojszki László, a bajai Szent László Általános Művelődési Központ tanára kapta az elismerést, munkáját Hajdók Róbert intézményvezető méltatta.

A főegyházmegye fenntartásában működő alapfokú katolikus oktatási-nevelési intézmények pedagógusai közül Paál Zsolt Tamás, a kiskunmajsai Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanára munkáját díjazták, laudációját Tóthné Kovács Zsuzsanna intézményvezető mondta.

A főegyházmegye fenntartásában működő középfokú katolikus oktatási-nevelési intézmények részéről Sütőné Mohos Anita, a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanára vehette át az elismerést. A díjazott munkáját Téglás László igazgató méltatta.

 

Az átadóünnepségről bővebben itt olvashat: http://www.magyarkurir.hu/hirek/atadtak-az-oktato-nevelo-munkat-elismero-kunszt-jozsef-dijat-kalocsan

 

Forrás: Trauttwein Éva/Magyar Kurír

KalocsaoktatáspedagógusKalocsa-Kecskeméti FőegyházmegyeKunszt-díj