2024.04.20, Szombat

Hét évre ítélték a kábítószerrel kereskedő kalocsai férfit

MTI

2016.10.12. 13:47

Eladásra szánt kábítószer volt nála, mikor elfogták.

Hirdetés

Jogerősen hét év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a kalocsai férfit, akit eladásra szánt kábítószerrel fogtak el a rendőrök 2014 őszén.

A táblabíróság kábítószer-kereskedelem - jelentős mennyiségben, forgalomba hozatallal elkövetett - bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a 32 éves férfit.
    

A vádlott már a bűncselekmény előtt években is fogyasztott kábítószert, 2013 júliusától pedig másoknak is továbbadott drogot. 2014. november 6-án Kalocsáról a keceli bekötőútnál lévő kocsma parkolójába hajtott, ahol 50 gramm marihuánát és 20 ecstasy tablettát vásárolt, összesen 60 ezer forintért. Az eladó megkérte, hogy egy csomag amfetaminport is vigyen magával és délig rejtsen el egy megadott helyen.
    

A férfi elvállalta a feladatot, de Kalocsa külterületén igazoltatták a rendőrök, akik a járműve és a ruházata átvizsgálása során megtalálták a kábítószert. A vádlott kalocsai házát is átkutatták a hatóságok, és ott is találtak drogot.
    

A kalocsai férfi által vásárolt, eladásra szánt kábítószer hatóanyag-tartalma meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, annak csaknem 1,3-szerese volt.

Kalocsarendőrségkábítószer