2018.05.28, Hétfő

Hirdetés

1848-as szabadságharcosok egykori lakóházában nyílt szálloda Kalocsán
pilvaxhotel.hu

1848-as szabadságharcosok egykori lakóházában nyílt szálloda Kalocsán

mti

2016.09.01. 09:26

Nem egészen egy év alatt, mintegy 240 millió forintból alakították ki Kalocsa új szállodáját, a Pilvax Hotelt a történelmi belvárosban.

Hirdetés

Guzsván Gábor, a szálloda igazgatója elmondta, az 1820-as években épült lakóházat a Civis Core Invest Kft. mintegy 170 millió forint európai uniós támogatással újíttatta fel. 
A műemlékvédelem alatt álló épület egy új szárnnyal is bővült. A szállodában tizenöt, jórészt kétágyas - köztük egy akadálymentesített -, klimatizált, WiFi eléréssel rendelkező szobát, egy finn szaunát, konferenciatermet, kávézót és borpincét alakítottak ki.

A háromcsillagos hotel üzemeltetését a Service4You Management  Kft. látja el. A szálloda jelenleg hét kalocsainak biztosít munkalehetőséget.     

 

A hotelt elsősorban az egy vagy két üzleti éjszakát a városban töltőkre pozícionálták, de természetesen konferenciák, csapatépítő tréningek helyszínéül is szolgálhat.

Tóth Szilvia értékesítési vezető elmondta, már az őszi időszakban teljes foglaltságra számítanak. 

A 2013 októberében alapított, budapesti székhelyű tulajdonos, a Civis Core Invest Kft. ingatlanok bérbeadásával foglalkozik. A vállalkozásnak az e-beszamolo.hu információs oldalon közzétett adatai szerint 2015-ben nem volt bevétele, és az évet valamivel több mint egymillió forint veszteséggel zárta.

 

A szállodának helyet adó klasszicista lakóház a 19. században a Szabó család tulajdonában volt. Szabó József - Kossuth bizalmasaként - a szabadságharc idején a salétrom beszerzését felügyelte. Szabó József mellett azonban az épületben lakók közül többen tartoztak a pesti Pilvax Kávéház törzsvendégeihez, az 1848-as szabadságharcot útjára indító szellemi és politikai közösséghez. 

Galéria

Hirdetés

Hirdetés